Wie had dat gedacht? Wie had dat verwacht?

André Édouard Marty: “The ladies had not dared to risk themselves outside …”
Een ethicus die niet meegaat in het elkaar verketteren en de nuchterheid zelve is over de bestrijding van de pandemie.
 

Erwin J.O. Kompanje

 
2021. Een jaar waarin miljoenen malen tweemaal vaccins zijn uitgedeeld, een jaar waarin al deze gevaccineerden allemaal een QR-code op de smartphone kregen voor onbeperkte toegang tot alles wat het leven aangenaam maakt, en een jaar waar voor velen zelfs al een ‘boosterprik’ of zogenoemde ‘opfrisprik’ is gezet, blijkt het aan het einde een jaar te zijn waarin we opeens weer met z’n allen in de kou op straat met een Coffee-to-go in de hand staan te blauwbekken. Binnen in het cafe hangt en staat de kerstversiering en is de warmte, maar we mogen er ondanks al onze meegaandheid niet van genieten. We zijn weer terug bij af. We zijn weer even klaar met dansen met z’n allen. De donkere dagen voor kerst zijn weer wat donkerder geworden.

Wie had dat gedacht?

De zuur verdiende vrijheid is het trouw gevaccineerde deel van de bevolking weer even afgepakt. Voor de ongevaccineerden is er voor wat bezoek aan de locaties voor het leuke leven niet zoveel veranderd. Daar mochten ze al niet van genieten.

Er was verwacht dat hoge COVID-19-vaccinatiepercentages de overdracht van SARS-CoV-2 in populaties zouden verminderen door het aantal mogelijke bronnen voor overdracht te verminderen en daardoor de last van de ziekte van COVID-19 en ziekenhuisopnames te verminderen. Recente gegevens geven echter aan dat de epidemiologische relevantie van volledig voor COVID-19 gevaccineerde personen toeneemt.

Wie had dat verwacht?

In ‘The Lancet Regional Health’ van 1 december 2021 stond een even opmerkelijke als lezenswaardige brief van Prof dr. Günther Kampf van de Universiteit van Greifswald in Duitsland met als titel ‘The epidemiological relevance of the COVID-19-vaccinated population is increasing’. Ik heb deze brief, gepubliceerd in een toonaangevend tijdschrift, meerdere malen gelezen en op mij in laten werken. Het verbijsterde, verwonderde maar met name verontruste mij.

Lees hier verder.


Aangezien de middelen om onrust te zaaien en angst te verspreiden bijna onbegrensd zijn, het voeren van propaganda tot hoge kunst verheven is en dat we leven onder een economisch stelsel dat het eigenbelang hoog in het vaandel heeft staan, is manipulatie ons deel. Wetenschap wordt tot koopwaar, media dienen bepaalde belangen en politici kunnen er grof misbruik van maken. Een onthutsend voorbeeld levert ons de Engelse arts Andrew Wakefield. Over deze charlatan zond Arte deze week de nu volgende documentaire uit.
 

Impfgegner – Wer profitiert von der Angst?

 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.