Gates, geld en onze gezondheid

Adam Curtis: All Watched Over by Machines of Loving Grace
Lach niet, lachen voorkomt besmetting door radioactieve straling.
Lach niet, Bill Gates heeft een visie: “Onze prioriteiten zijn uw prioriteiten.”
Beknopter vallen de activiteiten met belangenverstrengeling van de WHO niet samen te vatten. Money, money, money daar wordt alles ondergeschikt aan gemaakt. Gezondheid is een lucratieve bezigheid, niet ten behoeve van mensen maar ten koste van.


De WHO, de Wereld Gezondheidsorganisatie diende en dient belangen van de tabaksindustrie, van de kernenergielobby en niet te vergeten die van de farmaceutische industrie. Filantropen als Gates bepalen waar het geld naar toe gaat. Een bijzonder frisse bende, die kritische stemmen buitensluit en beslist geen opening van zaken wenst te geven. De WHO mag je gerust als een corrupte organisatie omschrijven, vergelijkbaar met een andere wereldwijde organisatie, die het ook om gezondheid te doen is, sport. De FIFA dus. Zijn het in wezen criminele organisaties of gewoon alledaagse instellingen om kapitaal en winsten te genereren onder valse vlag? Een documentaire over handel en wandel van de WHO.Berichten als de documentaire van Lilian Franck komen slechts door taai volhouden tot stand en ze kosten geld. De middelen om dergelijke informatie tegen te gaan zijn onbegrensd, ze reiken van censuur en desinformatie tot het via justitie en zelfs fysiek onschadelijk maken toe. Hoe meer we afhankelijk worden van slechts enkele wereldwijd opererende kanalen als YouTube wordt het des te eenvoudiger deze praktijken in te zetten. Dringend moet naar wegen gezocht worden om tegenopenbaarheid te creëren om propaganda, non-informatie e.d. tegen te gaan. Zeker is er in dit verband behoefte aan een herziening van het geldende auteursrecht dat concentratie en de daarbij behorende controle in de hand werkt. Of hebben we als individu, als democraat geen recht op informatie en toegang tot bronnen om onze opinie te vormen?

Sarko wil ik nog even memoreren. Deze staatsman wist in het debat voorafgaande aan zijn verkiezing tot president te vertellen dat het aandeel van kernenergie in de totale energievoorziening voor Frankrijk uit slechts 5% bestond. Zo iemand kan president worden. Een documentaire van de Franse TV onthult welke belangen Sarko diende nadat hij president geworden was. 


LITERATUUR
Julia Crawford: Bill Gates’ Milliardenspenden haben auch ihre Kehrseiten

Uitgelicht gif: Adam Curtis – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.