Misdadige wetenschap

Jean Louis Forain: Le client (1898)In alle vrijheid kon zich het fascisme met haar mechanistisch wereldbeeld verbreiden onder kapitalistische voorwaarden. Wetenschap is hierbij tot koopwaar geworden, in hoofdzaak dankzij het militair-industrieel en biologisch-medisch complex. Beide zijn nauw verstrengeld. Via het dictaat van de zogeheten vrije markt en legalisering van de financieel afhankelijke staten en hun organisaties werd dit mogelijk.

Toen deze nieuwe fase van het kapitalisme, bekend onder de term neoliberalisme, werd ingeluid door het tweespan Reagan-Thatcher lag de nieuwe grootmacht China nog in het verschiet. De leerling overtreft inmiddels de meester, zelfs in veelvoud, de Sovjet Unie, Nazi Duitsland en de USA, elk op een zeer specifieke wijze.

Is, kun je je afvragen, het denkbaar dat China in staat is of zelfs de intentie heeft een grootschalige misdaad tegen de mensheid te begaan als er plausibele redenen voor zijn als bij de nazi’s het scheppen van Lebensraum mede ter financiering van een oorlog om aan grondstoffen te komen? Fossiele grondstoffen, waaraan ook China een groot gebrek heeft. In ieder geval kunnen we een dergelijke hypothese niet uitsluiten, zeker niet tegen het licht van wat de USA militair sinds 1945 heeft ondernomen, waar ook ter wereld, om haar economie draaiende te houden.

China en de WHO. Macron heeft het over “onze waarden”, dat klinkt mij verdacht in de oren. Een documentaire van Pierre Haski op Arte.
 


 
Wat viel gisteren in de Guardian te vernemen? Een beschouwing van Thomas Frank: “If the Wuhan lab-leak hypothesis is true, expect a political earthquake”. Hij signaleert o.a.:

The social media monopolies actually censored posts about the lab-leak hypothesis. Of course they did! Because we’re at war with misinformation, you know, and people need to be brought back to the true and correct faith — as agreed upon by experts.

Ook vaccinaties, verplicht of niet komen dan in een bepaald daglicht te staan. Bekijk nog maar eens een andere documentaire waarin “onze” Ab Osterhaus aan het woord komt. Een oplichter, een bedrieger? Net zomin als Thomas Frank ben ik expert op biologisch en medisch gebied, maar hier gaat het primair om macht, kapitaal en wetenschap onder voorwaarden die je als fascistisch kunt omschrijven:

GATES, GELD EN ONZE GEZONDHEID


 


LITERATUUR
 
Met lucratieve vaccins bedwing je nog geen pandemie – Wim De Ceukelaire — 30 september 2021

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.