Onschuldige mensen laten bombarderen als essentie van moderne oorlogsvoering

8th of April 1941 – bombing of Niš

Branko Miljković – In vain I am trying to wake her up

 

NRC – 20 april 2023

Zou dit toelaatbaar zijn in een democratie die deze naam verdient? We zullen het nooit weten, omdat we genoegen nemen met wat zetbazen ons trachten wijs te maken en daartoe beschikken ze over een onbegrensd arsenaal aan middelen. Gelooft u me niet? Vertel me dan eens hoe u aan uw inzichten komt en hoe u ze kunt onderbouwen.
 
Een voorbeeld, een dezer dagen zomaar uit de krant geplukt. Waaraan kunt u aflezen dat deze man de kluit belazerd en een propagandistisch betoog afsteekt? Praktisch in elke regel valt het te constateren. Vraag u maar af of hij z’n stellingen en kwalificaties kan verantwoorden. Of het hem te doen is om inzicht te verwerven etc. etc. Lukt u dat niet, dan mogen we rustig stellen dat u niet meer te helpen valt.
 
Wat de man feitelijk doet is het discrediteren van niet gewenste geluiden. Daarvoor is het probate middel focussen op roddel en achterklap. Daarvan hoeft zelfs niet de juistheid aangetoond te worden en nog minder de context. Zoiets van eens moordenaar, altijd moordenaar. Dan doet al het overige er eenvoudigweg niet meer toe.
 
We zien het ook bij de Poetin vergelijkingen. Je zult van deze mensen nooit horen, Bush was iemand als Hitler, die man hoort achter slot en grendel. Men zorgt steeds dat de blik afgewend wordt tot zaken die het eigen kamp ten goede komen, waardoor de zelf begane wandaden verbleken en niet meer aan de orde komen. Zie de “imperialisme” opmerking. Conclusie, Smeets is een propagandist aan wiens integriteit je dient te twijfelen.

 

 

THE MEHDI HASAN SHOW

20 years on, should George W. Bush be on trial for Iraq?
 

 
A criminal indictment may be coming for Donald Trump… but 20 years after the launch of the disastrous invasion of Iraq, Mehdi is asking: Isn’t it finally time to hold George W. Bush accountable for the brutal war and the lies he told us about it?
 
 
Confronteren met het verleden, ze aan de tand voelen hoe hun houding was m.b.t. de grote wereldwijde strijd van de Amerikanen voor onze vrijheid, bijvoorbeeld in de zestiger jaren in ons voormalig Indië, wat ze te zeggen hebben over Afghanistan, vanaf die tijd tot heden toe, over Israël en de Palestijnen of in ons land, bijvoorbeeld over de Molukse kwestie of die van zigeuners. Misschien valt dan het reactionaire gehalte van hun huidige praatjes duidelijker te plaatsen. Ja, ja, oud-links, het is me wat.
 


 

 
 

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.