Is eten kopen nog leuk?

· cultuur, economie
Auteurs

pasta

Leuk? Als je kunt koken, wat ik niet kan, en je hebt verstand van groenten, fruit, vlees en vis en je hebt de keuze, dan misschien wel. Dan koop je je spullen bij, voor zover die er nog zijn, een bakker, slager en groenteboer die een rijk assortiment èn verstand van zaken hebben. Dat is iets anders dan met een karretje door de supermarkt lopen en geprepareerd voedsel inslaan.

Als we in de nabije toekomst nog slechts via deze weg aan ons eten kunnen komen dan zal ook de laatste natuurlijke diversiteit verdwenen zijn. Nu al bepalen suikerbergen (suiker, het gif dat we dagelijks in grote mate tot ons nemen) en vethopen gecombineerd met chemicaliën voor smaak, kleur en houdbaarheid onze zinnen. Ketchup en Cola om maar iets te noemen.

Of wat dacht U van onze zuivelindustrie…

Waar zijn de Groeselder Klumpkes gebleven?Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: