Is eten kopen nog leuk?

· cultuur, economie
Authors
pasta

Leuk? Als je kunt koken, wat ik niet kan, en je hebt verstand van groenten, fruit, vlees en vis en je hebt de keuze, dan misschien wel. Dan koop je je spullen bij, voor zover die er nog zijn, een bakker, slager en groenteboer die een rijk assortiment èn verstand van zaken hebben. Dat is iets anders dan met een karretje door de supermarkt lopen en geprepareerd voedsel inslaan.

Als we in de nabije toekomst nog slechts via deze weg aan ons eten kunnen komen dan zal ook de laatste natuurlijke diversiteit verdwenen zijn. Nu al bepalen suikerbergen (suiker, het gif dat we dagelijks in grote mate tot ons nemen) en vethopen gecombineerd met chemicaliën voor smaak, kleur en houdbaarheid onze zinnen. Ketchup en Cola om maar iets te noemen.

Of wat dacht U van onze zuivelindustrie…

Waar zijn de Groeselder Klumpkes gebleven?Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: