Is eten kopen nog leuk?

Spaghetti Carbonara
Leuk? Als je kunt koken, wat ik niet kan, en je hebt verstand van groenten, fruit, vlees en vis en je hebt de keuze, dan misschien wel. Dan koop je je spullen bij, voor zover die er nog zijn, een bakker, slager en groenteboer die een rijk assortiment èn verstand van zaken hebben. Dat is iets anders dan met een karretje door de supermarkt lopen en geprepareerd voedsel inslaan.

Als we in de nabije toekomst nog slechts via deze weg aan ons eten kunnen komen dan zal ook de laatste natuurlijke diversiteit verdwenen zijn. Nu al bepalen suikerbergen (suiker, het gif dat we dagelijks in grote mate tot ons nemen) en vet gecombineerd met chemicaliën voor smaak, kleur en houdbaarheid onze zinnen. Ketchup en Cola om maar iets te noemen.

Of wat dacht U van onze zuivelindustrie…

Waar zijn de Groeselder Klumpkes gebleven?

Als een kleine ode aan de kookkunst van mijn vrouw een Italiaans lied uit het repertoire van haar koor.

Nederlandse vertalingUitgelichte afbeelding en recept: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.