Dominee Obama

Caïro – 2011
Dominee heeft prachtig gepreekt. En nu weer over tot de orde van de dag. Bommen en granaten… Inderdaad 3000 doden op 9/11. Iets beluisterd over de eindeloze aantallen slachtoffers in Afghanistan en Irak? “Although I believe that the Iraqi people are ultimately better off without the tyranny of Saddam Hussein…” Vraag dat maar aan de honderdduizenden vluchtelingen. De ontelbare doden kunnen het sowieso niet navertellen.

Israël en Palestina: “For decades, there has been a stalemate: two peoples with legitimate aspirations, each with a painful history that makes compromise elusive.” Hoe verzin je het? Tja, selectief met de geschiedenis en waarheid omgaan… is dat diplomatie? Nucleaire wapens. Hoe je de realiteit geweld kunt aandoen. De VS is oprecht en kun je altijd vertrouwen…

Hebt u iets vernomen over eerlijk delen i.p.v. uitbuiting? Wel over democratie, de wil van het volk. Gekozen en vreedzame regeringen. Respect voor minderheden, tolerantie… En natuurlijk godsdienstvrijheid en rechten voor vrouwen. “The people of the world can live together in peace. We know that is God’s vision. Now, that must be our work here on Earth. Thank you. And may God’s peace be upon you.”

Believe and trust… Hopelijk komen we niet over een aantal jaren tot de slotsom dat een houwdegen nog altijd beter is als president dan een verknipte dominee.


Uitgelichte foto: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.