Een Germaans belhameltje

Eugenio Lucas y Padilla: Inquisition Scene (1851)
Jan:

“Ons ‘vals blond Germaans Belhameltje’ heeft volgens mij een ander probleem. Ik zou het een ‘Rost van Tonningen syndroom’ willen noemen. Mensen met een vlekje willen altijd beter lijken en zo. Nu had onze Rost een indische voorouder. Vriendje van Himmler maar niet gewenst op feestjes en zo. Daarom redelijk fanatiek anti joods (tenminste voordat hij is doodgemarteld door de BS of stoottroepers). Ik begreep dat Wilders ook een indische voorouder heeft. En bij gebrek aan voldoende Joden, moeten nu de Moslims eraan geloven. Eigenlijk is het waarschijnlijk heeft hij Überplopper complex. Vandaar dat blonde haar.”


Jan, De Groene viel net in de brievenbus. Op de voorpagina: “De Indische wortels van Wilders”. Langzaam, maar overduidelijk vallen de puzzlestukjes ineen. Lizzy van Leeuwen, iemand die veel te vertellen heeft over de beruchte Soeharto jaren in Indonesië, wijst op de totale afwezigheid van een politiek debat in het naoorlogse Nederland over het koloniale tijdperk i.t.t. Frankrijk en België. En passant brengt ze de familiegeschiedenis van Wilders boven tafel. Een waar demasqué! Niemand, die zijn zegje over Wilders doet, mag dit artikel missen. Voeg daarbij zijn sociaal- economische kijk op de samenleving aangeleverd door de neocon ideologen, het Roomse plaatje, zijn Hongaarse vrouw (daar valt ook nog wat over te lezen) en zijn inmiddels te verklaren hang naar de zionisten, en het plaatje wordt tamelijk compleet. We kunnen in ieder geval niet meer zeggen: “Wir haben es nicht gewußt”!

“Ab jetzt wird zurück geschossen”. 1939. Hoe hielden de Duitsers huis? En hoe de Russen in Polen? En waarom waren die Russen Polen binnengevallen, niet om Polen te bezetten. Waarom? Er was een lange voorgeschiedenis, niet onbelangrijk i.v.m. Afghanistan. Omsingeling van de Sovjet Unie, aanwakkeren van de burgeroorlog. Er is absoluut geen fantasie voor nodig om te zien hoe de rode draad vanaf 1917 doorloopt tot het heden met geschiedvervalsing en al.

Misschien wel centraal in de opmaat tot de Tweede Wereldoorlog staat het verdrag van Locarno. Een Britse minister, Ormesby-Gore, liet zich toen per ongeluk ontvallen: “De solidariteit van de Christelijke beschaving is nodig om het boosaardigste gezwel tegen te houden, dat ooit in de Europese geschiedenis is voorgekomen … “. Let op de beeldspraak, ‘gezwel’, beeldspraak van Christelijke signatuur. Rooms. Het lichaam van Christus. Wat doe je met gezwellen? Dat was 1925, een verdrag tussen Groot-Britannië, Frankrijk, Italië, Duitsland en België.

Een ding valt met zekerheid te zeggen over de vooroorlogse periode, de meest constante factor in de buitenlandse politiek van de Britten was er een van afkeer en haat t.o.v. de Sovjet Unie. Dat stokje is na de oorlog overgenomen door de Amerikanen.

In Nederland konden we ons verlaten op het koningshuis en de Koninklijke Shell met hun natuurlijke afkeer voor revolutie en socialisme.
 

LITERATUUR
Lizzy van Leeuwen: De politieke roots van Geert Wilders – Wreker van zijn Indische grootouders

Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.