Een vriendendienst? Zeker een welgemeende tip!

Louise Bourgeois: CELL (YOU BETTER GROW UP), 1993


 

WILDERS BENOEMT DE ELLENDE EN DE ELITE ONTKENT HET

Aldus een kop in het NRC-forum. Ja, welke ellende, welke elite, vraagt een beetje zinnig èn zinnelijk denkend mens zich dan onmiddellijk af.


Se non respiri il corpo muore.
Se non ami , muore l’anima.


Steven de Jong vervolgt: “Laat Geert Wilders het maar niet horen. In de Remonstrantse Kerk aan het Museumpark in Rotterdam organiseerden cultuurcentrum Arminius en de Erasmus Universiteit woensdagavond een volledig gesubsidieerde workshop om hoogopgeleide, linkse mensen PVV-retoriek te leren bestrijden.” Zijn hoogopgeleide mensen van linkse signatuur zo dom dat er, let wel volgens de informatie van Steven de Jong, een “volledig gesubsidieerde workshop” aan te pas moet komen om ze op weg te helpen? Zijn, anders gevraagd, rechtse mensen slimmer of hoeven zij a priori geen “PVV-retoriek” te bestrijden. Hebben ze zelfs voordeel van die fascistoïde propaganda, spinnen er garen bij of denken dat?

Nog interessanter, wie beschouwt Steven de Jong als hoogopgeleid, wie beschouwt zichzelf als hoogopgeleid, wat verstaat schrijver onder ‘links’? Als je zo diffuus en tendentieus je vraagstelling weet in te leiden, zoals deze moderator, kun je resultaten verwachten als die van de zich noemende Gerrit de Jonge. Maar wie gaat schuil achter deze naam, achter de stukjes getekend met die naam? Een wis-en natuurkundige, een bioloog of een hondenbezitter, die katten haat, of…?


Gerrit de Jonge zegt:
woensdag 27 oktober 2010, 22:10 uur

Mevrouw Pekelharing,

U bent op Uw wenken bediend. U vroeg zich in reactie 7 af hoe links Nederland zou reageren op hoogopgeleide PVV sympathisanten. Ik heb me dat ook wel eens afgevraagd. Als ervaren natuurweterschapper met circa 300 publicaties op mijn naam, heb ik het noodzakelijke en voor de hand liggende experiment uitgevoerd. Reactie 20 heb ik met mijn academische titel ondertekend, gevolgd door de mededeling dat ik met de PVV sympatiseer.
De reacties waren amusant en leerzaam. Kort samengevat: wij hoogopgeleide PVV sympathisanten worden gedemoniseerd en het is volslagen onmogelijk om met een links warhoofd iets wat op communicatie lijkt te voeren. Tegen beter weten in houdt links Nederland koppig en stopzinnig aan haar dogma’s vast. Zie de reacties 35 en 102 van Frank Lenssen, 33, 190, 225 en 228 van Emil Havas, 41 van Peter Schouten en 200 van B.Buiten. Sommigen zoals 200 van B.Buiten waren zo zielig dat ik er bijna medelijden mee kreeg.

Graag gedaan, met vriendelijke groet,
Dr.G.de Jonge (Bioloog/etholoog, gepensioneerd wetenschappelijk onderzoeker)Weet lezer, ik ben een beetje allergisch geworden voor een zeer speciaal soort taalgebruik en nog meer voor het stompzinnig reduceren van maatschappelijke, politieke problemen tot kretologie. Ze doemen bij deze man weer onverdroten op, alsof Pekeltje, de virtuele travestiet, aan het woord is. Ja, ja, hoogopgeleid, waarin? In het besodemieteren van de medemens? Voor een zeer speciaal doel, gelijk Wilders? Ondanks ‘hoogopgeleid’ met bijbehorend ‘IQ’ is het al bij al uiterst magertjes wat hij ons te vertellen heeft. En wat een sneren die deze man in al zijn onbeduidendheid durft te geven aan medediscussianten. Beneden alle niveau. Dan wil ik het verder nog niet eens hebben over bijvoorbeeld geografische en andere kennis. Nee, de bijdragen van ene Gerrit de Jong zijn niet alleen zielig, zielloos zijn ze. Gespeend van leven, zonder ook maar een zweem van wetenschappelijke eruditie.

Het bovenstaande epistel doet echt de deur dicht. Mag ik het zo stellen, met welke idioot hebben we hier van doen? Met iemand begiftigd met het volmaakte troldenken of ethologisch specialist op het gebied van trollen, lid van het genootschap Mensa (wie is bekend met deze club?) en beheerder van adellijke landgoederen met bijbehorende fauna, genietend sinds jaar en dag van een wel of niet verdiend pensioen? Idioot? Maar hoe zo iemand te benoemen die zichzelf presenteert als ‘hoogopgeleid PVV sympathisant’? Van het hetzelfde kaliber als ene Dion Graus, ook bekend vanwege zijn dierenliefde, niet bepaald voor zijn liefde voor de medemens, vrouwen in het bijzonder. Komt zijn ‘idiote’ denk- en handelwijze voort uit een eerdere verschenen reactie gericht aan Pekeltje himself met als strekking “blijf met je gore poten van mijn vrijheid van meningsuiting af?” Het zou kunnen! Of, weer anders, een bepaald soort vriendendienst? Een vriendendienst, waarmee Gerrit Pekeltje van de regen in de drop helpt? Wie het weet mag het zeggen!

Die aangehaalde uitspraak over vrijheid van meningsuiting kun je ook formuleren zoals de paus dezer dagen deed in Spanje: “Zonder waarheid is er geen reële vrijheid”. De begrippen ‘waarheid’ en ‘vrijheid’ blijven alleszins vaag, maar in aanzet kun je niet om deze uitspraak heen. Laten we het de intentie tot het streven naar waarheid en vrijheid noemen, die op zijn minst aanwezig dient te zijn willen we maatschappelijke vorderingen maken. Het eerlijk zoeken naar, zoals de paus het verwoordt. Moet je daarvoor hoogopgeleid zijn of jezelf hoogopgeleid vinden? Dacht van niet! Wel sociaal, openstaan voor andere meningen om je eigen inzichten te toetsen, zelfstandig en niet geleid leren denken en handelen kortom. Met een houding vervult van haat, gelijk Pekeltje, met oogkleppen op en zonder culturele en wetenschappelijke bagage, komen alle registers vrij die ons, de samenleving, leiden naar de ondergang. Demoniseren, inclusief het verzinnen van complotten, als hèt fascistische kunstje. We kunnen het weten als we lering willen trekken uit het verleden.

Zullen we alvast maar, nu het nog kan, beginnen met duiveluitdrijving op zijn Rooms? Voor we het weten zitten we anders nog opgescheept met een “wetenschappelijk” bureau van PVV-huize. De NRC doet alvast het voorwerk! Duiveluitdrijving? Nee de loper uitleggen voor de denkwereld van de Nieuwe Orde. Zo ga je met je tijd mee. Welke leer ons te wachten staat kunt u alvast rechtstreeks bij Bosma lezen. Een waarheid, de fascistische waarheid, zal verkondigd worden. U weet, over die demonen van de “Linkse Kerk”, Fortuyn en Smallenhout zijn geprezen.
Hopelijk bedoelde de paus niet dit soort benadering van de waarheid…

Of bent u niet vertrouwd met het fenomeen duivel? Nooit gehoord van gevallen engelen, duivelswerk enzovoort? De woordenboeken staan er trouwens vol van. U kent de uitdrukking “met de staart tussen de benen verdwijnen”? Precies, zo doen duivels dat als ze hun smerig werkje verricht hebben, dan verdwijnen ze gezwind, even geen tijd, geen tijd… Let op die tactiek, ze komt van pas.
 
Uitgelichte afbeelding: Louise Bourgeois – bron
Ingevoerde foto: bron

Een gedachte over “Een vriendendienst? Zeker een welgemeende tip!

  1. Reactie op het Opera-blog van

    B. BuitenBuiten Thursday, August 18, 2011 11:11:02 PM

    Dit is Gerrit de Jonge tussen zijn nertsen. Heeft hij in de NRC altijd verzwegen. Hij doet bij het Klimaatbog van Paul Luttikhuis zich voor het grootste slachtoffer van de plek waar hij werkte namelijk het Spelderholt. Maar voor de bontteelt was geen maatschappelijk draagvlak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.