Kwaadwillendheid als systeem

Woman of Boston from the 1860s
U kent het wel, je verdiept je in een bepaalde kwestie, je ziet vele aanknopingspunten, je kent de feiten en toch als je het wilt overbrengen krijg je het niet helder genoeg onder woorden gebracht. Even laten rusten is dan het devies. Het overkwam me deze week weer. Toch maar de werktitel voor dit stukje vastgelegd en zie wat gebeurt. De handlangers van Wilders in de strijd tegen alles wat waardevol is en bescherming behoeft, cultuur, natuur en bovenal sociale rechtvaardigheid, slaan hun slag. Niets is deze mensen meer een doorn in het oog dan openbaarheid en onderbouwde kritiek. Die moet voorkomen worden en als het niet anders kan met harde hand verwijderd. Via internet kan veel, ook monddood maken.

Eerst even iets technisch. Sinds ik toegang heb tot internet gebruik ik daarvoor de browser Firefox. Onder Windows XP was dat bijna plicht in de strijd tegen virussen, trojanen en wat niet al met dank aan de firma Microsoft. Maar Firefox biedt veel meer, dankzij de Open Source wereld, add-ons, extensies. Via een van die extensies kun je zien of een site betrouwbaar is of niet. Wat schetst mijn verbazing deze week? Dit blog staat sinds enkele dagen geboekstaafd als een site met een very poor reputation! Makkelijk te raden wie de boodschappers zijn.

In het verleden zijn al Twitter accounts van mij gesuspended, vermoedelijk door de dezelfde daders,  om het mij onmogelijk te maken melding te maken over in mijn ogen fascistische praktijken uit de PVV beweging. Andere methodes die werden ingezet om mij onmogelijk en verdacht  te maken is en was de massale inzet van fake accounts. Verder het eindeloos retweeten van leugens en vuilspuiterij aan mijn adres. Je leert er mee leven! Frappant blijft het dat Wilders en z’n volgelingen nergens zo’n hekel aan hebben als aan die door hen steeds weer aangeroepen vrijheid van meningsuiting. Voor hen een vrijbrief om haat en verdeeldheid te zaaien onder de bevolking. Meestal vanuit de anonimiteit en in het geniep. Eentje tooit zich zelfs met naam “vrije stem”. Vandaag wist hij te melden: “Kapotspammen over auteursschending is lucratief! #lol“…

Een beetje simpel van geest zijn deze figuren wel. Hun ava’s zijn zelfs veelbetekenend. Die “vrije stem” slaagt er zelfs in, dom en ongewild, in een vorige ava de fascistische Leitgedanke van Wilders duidelijk te maken. Echt meesterlijk als het niet anders bedoeld was door deze dwaas: Blanda.

Diegenen die me volgen begrijpen dat ik snel wilde reageren op die malversaties van het pvv schorem. M’n vrouw komt net thuis, dus ik stop nu even. Ze heeft ongetwijfeld veel te vertellen: http://www.vuursteenmijnen.nl/rijckholt/

Straks rond ik dit blog wel af… U bent alvast geïnformeerd! O ja, op dat portret * boven valt Jeannie te bewonderen, de persoon waarmee voor mij zo’n beetje alles begon…! Lees maar: foto.

Nu, een aantal uren later, vraag ik me af valt er nog wat af te ronden? Nee. Het gespuis gaat verder z’n gang. Uit de aard van hun natuur zul je nooit een reactie krijgen over het waarom. Verantwoording afleggen over hun uitspraken en daden zullen ze nooit doen. Bij schade, ook die waarbij je integriteit wordt aangetast, ligt de dader op het kerkhof een enkele uitzondering daargelaten. Desondanks de vraag hoe te handelen als samenleving zonder de overheid het voorwendsel te geven radicaal deze letterlijk en figuurlijk virtuele vrijheid om zeep te helpen? Dat er iets moet gebeuren is duidelijk, de tijd dringt. Nu is er het PVV gespuis dat regelmatig als kleine Breivikjes te keer gaat. En morgen of overmorgen hebben ze het klimaat rijp gemaakt voor de grote Breiviks. Daar kun je op wachten of je doet er wat tegen. Zo eenvoudig liggen de zaken wel met dank aan Wilders.

Een nagekomen bericht van het ventje dat het heeft over auteursrecht en kapotspammen:


 


Beslist een briljante geest binnen het PVV kader. Lees zijn tweets… En lees vooral: 
http://politiekincorrectblog.blogspot.com/ het blogje van zijn grote vriend.


*Om begrijpelijke redenen heb ik dit later weggehaald…
Foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.