Het ‘complot tegen ons’

BYRRH
Even terug in de tijd… 10 oktober 2012: Joris Demmink. (*)

Korte tijd later was Tibaert even beroemd of berucht en werd even verderfelijk gevonden op de sociale media als Demmink. Bij de ranking op Google en Twitter scoorden ze in ieder geval even hoog. Zocht je op de een, kreeg je de ander er gratis bij. De daders van die hetze tegen Tibaert zijn bekend.

De aanleiding was in mijn geval het besmeuren van Ed van Thijn. De gevolgen voor Tibaert waren niet bepaald plezierig te noemen. Ze leverden hem uiteindelijk wel een grote winst op aan maatschappelijk inzicht.  Mensen gaven zich tegen wil en dank bloot en dat zag er al bij al vaak zeer onfris uit. Stof tot nadenken over hoe de autoritaire en fascistische persoonlijkheid handelt als hij werkelijk voor keuzes gesteld wordt ook al noemt deze zich links en sociaal.

In de woorden van Walter op Twitter (22-10-12):

“Overdrijven bezijden de waarheid is een klassieke fout, die de strijd tegen kindermisbruik geen goed zal doen. Mijn mening…”.

Ze is meer dan bewaarheid en ze heeft meer dan eens aan het licht gebracht dat de verpakking de lading niet dekte.


Luciano D’Alessandro: Il disoccupato, Napoli, 1956
Een nawoord

Wat ik me afvraag Walter is, vanaf welk punt of moment gaat negeren, het niet waar willen hebben, schone handen proberen te houden, over in collaboratie, gemene zaak maken met fascisten wel te verstaan?

Maart 2019


(*) Vermoedelijk is hier een hyperlink weggevallen. Wordt uitgezocht…
 
Foto: © Luciano D’Alessandro – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.