Nog even dit…

Cabu: Une manifestation familiale
Schermafdruk 2018-06-02 16.24.44

Notre dernière rencontre avec Cabu en novembre dernier

 


“The terror of Hamas, Hezbollah, ISIS and Al-Qaida” won’t end “unless the West fights it physically, rather than fighting its false arguments,” the Great Thinker said. Note the order in which Netanyahu’s purveyors of terror are listed.
The goal of Islamist terror, he continued, “is not agreement or borders or even Israel … not mainly Israel and not primarily Israel. The key goal of Islamic terror is to destroy our societies and our countries. To uproot our human culture, which is based on freedom and a culture of choice and to impose in its place a fundamentalist dictatorship which will return humanity to years long past.”
Het uitroepen door Bush jr van een nieuwe Kruistocht, de War on Terror, begint zijn vruchten af te werpen. We merken het dagelijks, als we onze ogen open houden, niet de neo-nazis zijn in de weer met milities, maar moslims, ook vrouwelijke gehuld in burka’s. Wie durft er nog van het OV gebruik te maken, wie stapt nog een publiek gebouw binnen, wie durft nog te parkeren in een parkeergarage? Dan hebben we het nog niet over de vergiftiging van ons drinkwater en de elektromagnetische puls gehad. Allemaal doelwitten en mogelijkheden. Wie gelooft zoiets? Toch worden de geesten week gemaakt om ons te overtuigen dat het gevaar van moslims uitgaat. Even terzijde, vergeet de orthodoxe christenen niet. Lees Huntington zou ik willen zeggen. Roy Isacowitz levert dit commentaar:


Someone needs to remind our prime minister that colonialism is no longer a foundational principle of Western civilization. (…) The irony, of course, is that the cartoonists and journalists who were killed in Paris would have been the first to recognize the crudeness and absurdity of Bibi’s statement. (…) Had Cabu or Charb or Tignous or Wolinski been alive today, they may well have regarded Bibi’s arrogance and chutzpah as perfect material for a cartoon.Even terug in de tijd…


Ook mooi de onverbrekelijke band van Nederland met Israël. Die heeft ons schuldbesef over ’40-’45 snel in de vergetelheid doen geraken. Het lijkt zelfs ausradiert en Wilders begrijpt dat als geen ander. De ingeslagen weg moet vervolgd worden, zij aan zij met de sterken en machtigen op deze aard.

Isacowitz denkt er anders over. U mag hem negeren, maar het wordt een böses Erwachen vroeg of laat, net als in mei ’40 en niet vanwege de Islam: Bibi’s vulgarity: Using the Paris shooting to justify Israeli colonialism.

Hij maakt het voortdurend waar. Ruim een jaar later:

Israel Lays Groundwork for Possible Settlement Expansion Southeast of JerusalemUpdate 14 augustus 2016


Uitgelichte cartoon: Cabu – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.