Een kleine proeve van demagogie

Hazem Bader: Begrafenis in Hebron
Hebron residents mourn during the funeral of Abdul Fatah al-Sharif, a wounded Palestinian assailant who was shot dead by an Israeli soldier after laying prone on the ground, May 28, 2016
De moslims en Hitler. Er gaat letterlijk geen dag voorbij of de Mufti in gezelschap van Hitler valt op internet te bewonderen. Dit is niet meer selectief kijken, niet meer informeren om een noodzakelijke nuance aan te brengen, het is een van de meeste botte vormen van desinformatie die ik ken op internet. Zijn er ook foto’s voorhanden van de nazaten van Herzl met een van de nazi kopstukken, van Begin met Mussolini om maar een voorbeeld te noemen?
 


Menachem Begin:

 “Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other
races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human
excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves.”

Aldus bericht Amnon Kepeliouk in de New Statesman van 25 juni 1982. 

 


Het is een van de beruchtste quotes op internet, waarvan de juistheid bestreden wordt door het Begin Center. Ferm wordt gesteld: “First of all, Mr. Begin never said those words and there is no factual basis for that quote.” Uiteindelijk wordt verwezen naar een dubieuze propagandistische rechts gerichte site, CAMERA.

Gerust kunnen we wel stellen dat er nadrukkelijk overeenkomsten zijn tussen het oorspronkelijke fascisme en het zionisme. Sterk kwam deze parallel al naar voren in de dertiger jaren nadat de linkervleugel van de zionistische beweging was lamgelegd.

En steeds weer komt die vermaledijde en beslist gore Mufti op de proppen. Och, die man was door vrije, democratische verkiezingen bij de Palestijnen aan de macht gekomen, zoals bij ons een burgemeester. Die burgemeesters worden nog gecontroleerd, vraag maar aan Hoes. Maar die Mufti? Ook opmerkelijk, die mufti-venters hoor je nooit over de Palestijnen die meevochten aan de kant van de geallieerden.


 


Als we al de geschiedenis op een zeer bepaalde manier willen laten getuigen, laten we dan liever  beginnen bij Bernhard en het Horst Wessellied ten aanhore van ons dierbaar staatshoofd Wilhelmina, die enkele jaren later razendsnel de benen nam voor het broertje van haar schoonzoon, volk en vaderland in de steek latend. Een ware moeder des vaderlands. Toen gingen die vaderlanders maar strijden aan het Oostfront tegen het Rode Gevaar en lieten hun joodjes snel en comfortabel transporteren naar de gaskamers. O ja weer later kwam de Hongerwinter. Londen had zich vergist en velen crepeerden of profiteerden. Het is maar hoe u het bekijkt. Opportunisten toen en nu. Dumme Holländer?

Wist u dat de “Wijzen van Zion” door “christenhonden” in het Arabisch vertaald werd tot zegen van die Mufti? Wie maakte eigenlijk de dienst uit in dat vroegere Palestina, wie verkwanselde andermans land aan de zionisten, die ook met Hitler onderhandelden? 

Al deze zaken willen demagogen verzwijgen. Als je al mag spreken over verraad zijn zij het wel die ons land en z’n bevolking, de joden voorop, steeds weer verraden. Het kenmerk van verraders: mensen tegen elkaar uitspelen en ze vervolgens, als het te pas komt, uitleveren aan de hoogst biedende, kruiperig en op geld belust als ze zijn. 

Voor ik het vergeet, wie waren de grootste collaborateurs op de Balkan van de nazi’s, zeg maar de grootste smeerlappen? De Kroaten onder de gezegende leiding van een priester. Leer mij de Roomsen kennen. En wat zegt die kwaadaardige onbenul hierboven in een tweet?


Uitgelichte foto: Hebron – Hazem Bader, AFP – Haaretz – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.