Wilders vindt de lichtschakelaar niet

· fascisme, fotografie, geschiedenis, video
Authors

Soms vervloek ik Blogger, of beter Google. Die automatische spellingcorrectie is een kwaal, maar ergerlijker is dat berichten zo maar kunnen verdwijnen in het niets. Probeer deze link maar: 

Tibaert Apr 06, 10:02pm via Hootsuite

Ook Wilders vindt de lichtschakelaar niet… ht.ly/Lginb


Stukje gemaakt over de rol van de media in het Westen, de verdomming en eenzijdigheid, het ontbreken van enig historisch begrip… Ik stuur het stukje door en denk klaar is kees. Wat zie ik naderhand? Nog een concept met dezelfde kop. Het andere, het complete staat niet in de lijst. In tegenstelling tot WordPress (dit maakt de spellingcorrectie ervan: wormpjes) slaat Blogger niets op in je browser, dus het stukje is definitief foetsie.
 
Goed, ik zet de video met Chalmers Johnson, die de aanleiding vormde van dat bericht,  er maar even snel in, zonder verder commentaar:Wilders, de man die niets tot zich laat doordringen, de man die wel gehersenspoeld lijkt vanuit het Amerikaanse, paranoïde, is een pracht van een illustratie voor het gevaar dat van mensen uitgaat die in volslagen duisternis wensen te leven. Niets wensen te begrijpen of doen alsof en inspelen op onlustgevoelens. 
 
Zijn we de genocide op de Irakezen vergeten, uitgevoerd door Amerikanen en Britten? Het was het offer waard. Juist, niet dat van de Amerikanen en Britten. Naar schatting zijn er 100.000 kinderen omgekomen in Irak. Albright vond het in naam van de vrijheid om olie uit dat land te roven wel best. Wilders zeer zeker ook, immers islam is fascisme, zegt deze man die beweert een historische missie te vervullen. Hij heeft lessen getrokken uit het werk van Hitler, zonder enige twijfel. Hoe vaak moet ik het nog zeggen?Jesus sprach, es werde Licht, aber Petrus fand den Schalter nicht.


Ook in het donker vallen foto’s te maken… Ze laten een realiteit zien die fascisten verdonkeremanen. Beelden van menselijk leven: “J’irai cracher sur vos tombes“.

© Miron Zownir New York City 1985

De fotograaf citeert Kafka: 

“Hat man die Kraft die Dinge unaufhörlich, gewissermaßen ohne Augenschließen anzusehen, so sieht man vieles. Lässt man aber nur einmal nach und schließt die Augen, verläuft sich gleich alles ins Dunkel.”
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: