Wilders vindt de lichtschakelaar niet

Miron Zownir: New York City (1985)
Soms vervloek ik Blogger, of beter Google. Die automatische spellingcorrectie is een kwaal, maar ergerlijker is dat berichten zo maar kunnen verdwijnen in het niets. Probeer deze link maar: 

Tibaert Apr 06, 10:02pm via Hootsuite

Ook Wilders vindt de lichtschakelaar niet… ht.ly/Lginb

 

Stukje gemaakt over de rol van de media in het Westen, de verdomming en eenzijdigheid, het ontbreken van enig historisch begrip… Ik stuur het stukje door en denk klaar is kees. Wat zie ik naderhand? Nog een concept met dezelfde kop. Het andere, het complete staat niet in de lijst. In tegenstelling tot WordPress (dit maakt de spellingcorrectie ervan: wormpjes) slaat Blogger niets op in je browser, dus het stukje is definitief foetsie.
 
Goed, ik zet de video met Chalmers Johnson, die de aanleiding vormde van dat bericht,  er maar even snel in, zonder verder commentaar:

 

 

Wilders, de man die niets tot zich laat doordringen, de man die wel gehersenspoeld lijkt vanuit het Amerikaanse, paranoïde, is een pracht van een illustratie voor het gevaar dat van mensen uitgaat die in volslagen duisternis wensen te leven. Niets wensen te begrijpen of doen alsof en inspelen op onlustgevoelens. 
 
Zijn we de genocide op de Irakezen vergeten, uitgevoerd door Amerikanen en Britten? Het was het offer waard. Juist, niet dat van de Amerikanen en Britten. Naar schatting zijn er 100.000 kinderen omgekomen in Irak. Albright vond het in naam van de vrijheid om olie uit dat land te roven wel best. Wilders zeer zeker ook, immers islam is fascisme, zegt deze man die beweert een historische missie te vervullen. Hij heeft lessen getrokken uit het werk van Hitler, zonder enige twijfel. Hoe vaak moet ik het nog zeggen?

 
DE LICHTEN GAAN UIT, DE VRIJHEID VOLGENS WILDERS
 
Volgens zijn eigen woorden hebben we het volste recht en zelfs de plicht ons met alle middelen te verzetten tegen de fascistische ideologie die spreker onze samenleving wil opleggen onder het mom van een bedreiging die er niet is en niet kan zijn. Anders gezegd, hij overtreft zijn illustere voorganger Hitler verre. Zowel Wilders als wij weten waar het nazi-regime toe geleid heeft. Een herhaling van de begane misdaden, waartoe Wilders impliciet oproept, zou wel eens het einde niet slechts van onze beschaving, maar van de mensheid zoals we die kennen kunnen betekenen. Laten we het zover komen?
 


7 februari 2011
 
Wist u dat? Reve en Gates op een lijn met Mozart? Zou spreker solliciteren naar een opname in een psychiatrische inrichting? Nee hoor, de man is een demagoog die weet hoe hij bij simpel denkende mensen het beste overkomt. De man neemt daarom veelvuldig de woorden ‘vrij’ en ‘vrijheid’ in de mond. Wiens vrijheid? Welke waarheid? Daarop zal en wil hij absoluut zeker geen antwoord geven.
 
JESUS SPRACH, ES WERDE LICHT, ABER PETRUS FAND DEN SCHALTER NICHT.
 

Ook in het donker vallen foto’s te maken… Ze laten een realiteit zien die fascisten verdonkeremanen. Beelden van menselijk leven: J’irai cracher sur vos tombes.

De fotograaf citeert Kafka: 

“Hat man die Kraft die Dinge unaufhörlich, gewissermaßen ohne Augenschließen anzusehen, so sieht man vieles. Lässt man aber nur einmal nach und schließt die Augen, verläuft sich gleich alles ins Dunkel.”Uitgelichte foto: © Miron Zownir

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.