Verrukkelijk blank en blond bovendien…

Dankzij de blanke beschaving op protestants-christelijke grondslag leven we sneller, hebben we altijd licht, een overvloed aan voedsel en steeds alle informatie ter beschikking. In Gods opdracht werd de aarde tot onderdaan gemaakt. Aan de uitverkorenheid van het blanke ras bestaat geen twijfel. Echter de duivel slaapt nooit, zie Obama, zie paus Franciscus…

Jimmy Nelson, Himba, Hartmann Valley, Cafema, Namibia 2011.Drie blanke Bataafse vrouwen vragen het woord. De een beweert: “After Islam, Obama is now pushing poverty as an inherent trait, like race” en een ander besluit: “In 2030 zullen de Nederlanders in eigen land in de minderheid zijn.” Ze richt zelfs een bede aan Sint Servatius, patroonheilige van Maastricht: “H. Servatius , laat ons op Uw voorspraak God de eer bewijzen die God toekomt”.


Schermafdruk 2018-01-05 20.24.45

Allochtonen die de cultuur van het gastland verminken en tot een bepaald doel omvormen, deze zelfs verwoesten, het is een eeuwenoude geschiedenis. Volgens de legende is Servatius een Armeniër die via Tongeren en later Maastricht missioneerde in dienst van het hier volkomen wezensvreemde christendom. Dat hij dat kon doen was te danken aan  een bezettingsmacht, die deze religie gebruikte om de inheemsen te pacificeren. Een praktijk die de latere christelijke volkeren goed ter harte hebben genomen. Missionaris en zendeling werden vooruit gestuurd door de kolonisator. Een perfect voorbeeld levert Belgisch Kongo.

Zullen we dit vrouwelijke trio dan toch maar bestempelen als landverrader? Ze handelen zeker niet in het belang van “ons” volk, wat veelzijdig en tolerant is. Zij hanteren een fascistische en racistische agenda, voor velen vormen ze juist daardoor een gewild object. Ook seksueel…?

Of die Servatius werkelijk geleefd heeft? Voor Bataven heeft hij nooit bestaan, zie “onze” Vaderlandse Geschiedenis, die Bataafse kindertjes onder ogen krijgen. Ach wat doet het ertoe, zo dacht ook Jo Gijsen erover, een latere bisschop van Roermond, hier te zien, ruim 40 jaar geleden in de Servaasprocessie.


Historicus Gijsen


Nieuwsgierig naar die drie blanke vrouwen? Hun berichten.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.