Verrukkelijk blank en blond bovendien…

Jimmy Nelson: Himba, Hartmann Valley, Cafema, Namibia (2011)
Dankzij de blanke beschaving op protestants-christelijke grondslag leven we sneller, hebben we altijd licht, een overvloed aan voedsel en steeds alle informatie ter beschikking. In Gods opdracht werd de aarde tot onderdaan gemaakt. Aan de uitverkorenheid van het blanke ras bestaat geen twijfel. Echter de duivel slaapt nooit, zie Obama, zie paus Franciscus…

Drie blanke Bataafse vrouwen vragen het woord. De een beweert: “After Islam, Obama is now pushing poverty as an inherent trait, like race” en een ander besluit: “In 2030 zullen de Nederlanders in eigen land in de minderheid zijn.” Ze richt zelfs een bede aan Sint Servatius, patroonheilige van Maastricht: “H. Servatius , laat ons op Uw voorspraak God de eer bewijzen die God toekomt”.

Allochtonen die de cultuur van het gastland verminken en tot een bepaald doel omvormen, deze zelfs verwoesten, het is een eeuwenoude geschiedenis. Volgens de legende is Servatius een Armeniër die via Tongeren en later Maastricht missioneerde in dienst van het hier volkomen wezensvreemde christendom. Dat hij dat kon doen was te danken aan  een bezettingsmacht, die deze religie gebruikte om de inheemsen te pacificeren. Een praktijk die de latere christelijke volkeren goed ter harte hebben genomen. Missionaris en zendeling werden vooruit gestuurd door de kolonisator. Een perfect voorbeeld levert Belgisch Kongo.

Zullen we dit vrouwelijke trio dan toch maar bestempelen als landverrader? Ze handelen zeker niet in het belang van “ons” volk, wat veelzijdig en tolerant is. Zij hanteren een fascistische en racistische agenda, voor velen vormen ze juist daardoor een gewild object. Ook seksueel…?

Of die Servatius werkelijk geleefd heeft? Voor Bataven heeft hij nooit bestaan, zie “onze” Vaderlandse Geschiedenis, die Bataafse kindertjes onder ogen krijgen. Ach wat doet het ertoe, zo dacht ook Jo Gijsen erover, een latere bisschop van Roermond, hier te zien, ruim 40 jaar geleden in de Servaasprocessie.


Historicus Gijsen
Nieuwsgierig naar die drie blanke vrouwen? Hun berichten.


Uitgelichte afbeelding: Jimmy Nelson

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.