Niets te verbergen?

Whitney Hayes
Het symbool van Westerse vrijheid, netjes gestapeld en o zo controleerbaar. De natte droom van veel architecten en niet alleen zij…
Dan heb je ook niets te zeggen, niets te vertellen in de dubbele betekenis van het woord. Afgelopen nacht kopte Die Zeit:Een cyberaanval, vermoedelijk uit China. een cookie van eigen deeg dus… Ook via internet hebben de USA als eersten de wereld de oorlog verklaard. Ze verkeren hiervoor in een uitzonderlijke positie, mede dankzij firma’s als Microsoft en Google. Angstvallig zorgen zij ervoor dat ze de totale grip blijven behouden op het mondiale dataverkeer. Wereldwijde (bedrijfs-)spionage, sabotage en manipulatie van informatie ligt binnen hun mogelijkheden. In hoeverre ze er gebruik, lees misbruik, van maken zullen we wel nooit te weten komen. 

Niets mag zich aan hun ogen onttrekken, dan is het verdacht en is mogelijk criminaliteit in het spel. Criminelen die in de pas lopen kunnen, dat even terzijde, uiteraard ongestoord hun werk tot zegen van de Amerikanen voortzetten. Een voorbeeld hoe de USA de wereld naar hun hand trachten te zetten:


XKeyscore-Quellcode: Tor-Nutzer werden von der NSA als Extremisten markiert und überwacht

Wer sich im Internet mit Anonymisierung beschäftigt, also etwa nach den Tools “Tails” oder “Tor” sucht, wird bei der NSA als “Extremist” vermerkt und bespitzelt. Das soll aus dem Quelltext der NSA-Software XKeyscore hervorgehen.

Von der NSA als Extremist gebrandmarktDeze week vertelde me iemand dat dreigt dat het gebruik van de browser Tor strafbaar wordt gesteld. Voor mij een aanleiding om deze te installeren. Heb ik nog wat te vertellen over mijn eigen gedachten, mag ik ze nog uitwisselen met derden zonder dat het buitenstaanders wat aangaat? Wie durft nog de Stasi aan te klagen, de binnenlandse veiligheidsdienst van Zwitserland of de Gestapo? Zomaar een drietal voorbeelden uit het verleden. De werkelijkheid had ze sedert lang al ingehaald. Denk maar aan Echelon…

Ik zou zo zeggen, trek maar lekker de straat op, doe mee aan de demonstratie folklore, protesteer, blaas stoom af tot zegening van de almachtige staat. De straat, de openbare ruimte, heeft elke betekenis voor actie en verandering verloren. Wanneer wordt die les eens eindelijk getrokken? Fascisten blijken weer de slimsten te zijn, zie internet…


Foto: Whitney Hayes – Instagram

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.