When the lions don’t survive to tell the story, the hunters get all the credit

Amerikaanse begraafplaats Margraten


 

VAN ALABAMA NAAR MARGRATEN

HERINNERINGEN VAN GRAFDELVER JEFFERSON WIGGINS


Onder deze titel verscheen dit jaar een boek uitgegeven door Mieke Kirkels. Het boek handelt over de rassenscheiding binnen het Amerikaanse leger dat ons bevrijdde van het fascistische Duitsland. Het boek is een postuum eerbewijs aan een van de Afro-Amerikanen in dat leger, Dr. Jeff Wiggins, die op 9 januari 2013 overleed. 

Wiggins had in zijn jeugd ervaren wat het betekende door blanken gedomineerd te worden en hoe dezen hun vermeende rechten wisten op te eisen:

Once, he said, about 30 riders came to his house, threatening to kill his father. The crime: trying to sell a bale of cotton belonging to the farm’s owner to get money to feed his hungry family. The family escaped to the next county in a horse and wagon. 

Het symbool ook van de Ku Kux Klan is de 150 jaar oude vlag van de Confederatie, de vlag die de suprematie van de blanken uitdrukt, de vlag van racisten, de Amerikaanse “nazivlag”. Wie zich ermee tooit geeft zich letterlijk bloot als jager, niet als prooi. De jager krijgt alle credits… 

De rassenleer van de nazi’s kwam regelrecht uit Amerika, de Amerikanen importeerden het Europees fascisme, eerst dat van Mussolini via Roosevelt en vervolgens dat van de nazi’s uitmondend in de Huntington “doctrine”. The clash of civilizations vertaalt in War on Terror. Brave new world

Blank en Zwart, de ware christenen en hun zegeningen aan de wereld.

 
Uitgelichte foto: Margraten – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.