Wat zou justitie van al dit fraais vinden?

David Seymour: Napels (1957)
Meer dan geslaagd is het aantonen van mijn hypothese dat fascisme een goede voedingsbodem vindt in dit land. Het werd me indertijd al van lieverlee duidelijk door hetgeen zich afspeelde op het forum van de NRC. Twitter levert het bewijs, niet Wilders of zijn electorale successen.

Regeert de domheid, de valsheid? Heerst er een gebrek aan burgerlijke moed? Veel stof heb ik erover vergaard. Als ijkpunt diende Tibaert, Via deze twitteraccount kon veel met groot gemak objectief vastgesteld worden. Zeer verontrustend is dat lieden die fascistische methodes gebruiken vaak ter linkerzijde te vinden zijn, nogmaals in de casus Tibaert. Het is hier niet de plek om dat verder te analyseren, bovendien wil ik mijn tijd ook nog graag aan andere zaken blijven besteden. 

Ooit melde ik me geheel argeloos op internet via het forum van de NRC. Wilders cs wilde ik negeren, maar dat pakte snel anders uit. Wilders en z’n PVV werden de hoofdschotel. Desondanks ben ik de binnenlandse politiek niet serieuzer gaan volgen, er zijn belangrijkere zaken in mijn ogen. Daar zie je later weer de weerspiegeling van terug binnen onze grenzen, dat wel. 

Het meest verbaasd ben ik over het tekort aan politiek inzicht en vernuft bij diegenen die menen het discours vorm te moeten geven. Ze vallen steeds op oude leerstellingen terug alsof ze nooit zelfstandig hebben leren denken. Ze generen zich vaak zelfs niet de meest gratuite beschuldigingen te uiten en zich te verlagen tot grove stompzinnigheden. Op hun dwaalwegen keren ze niet terug, dat staat onomstotelijk voor mij vast.

De vraag die ik me vanaf begin dit jaar stel is, moet je hier nog mee doorgaan, het aan de kaak stellen wat onverlaten zich denken te kunnen permitteren? Als limiet heb ik toen voor mezelf de behandeling van de strafzaak tegen HF gesteld. Deze werd verschoven en helaas is nog steeds geen nieuwe datum bekend geworden nadat die zaak werd overgeheveld naar de meervoudige kamer. Mogelijk weten we pas in het najaar hoe de afloop is. 

Inmiddels heb ik mijn aandacht weer verlegd naar zaken die me werkelijk ter harte gaan. Het schorriemorrie gaat zijn gang maar. De afgelopen dagen ben ik nog eens alle berichten doorgelopen op dit weblog, er zaten nogal wat technische fouten bij de opmaak in, en ik ben me weer rot geschrokken. Een aantal berichten heb ik ter informatie doorgestuurd, zodat voor geïnteresseerden iets van de achtergrond duidelijk wordt. 

Fascisme in al zijn alledaagsheid blijft wel een leidraad voor de toekomst. Meer in zijn algemeenheid zal ik hiervoor blijven putten uit het opgebouwde archief zonder steeds weer die nonvaleurs ten tonele te voeren. Dat was namelijk de keerzijde van de casus Tibaert. Alles moest voor iedereen verifieerbaar zijn. Je wordt er op een gegeven moment doodmoe van en je krijgt het gevoel dat alles al honderdmaal gezegd is en dat is min of meer ook zo. 

Mocht iemand mijn verzameld materiaal als studie object willen gebruiken dan is het antwoord, vanzelfsprekend. Neem maar contact op. 

Slotsom, anderhalf jaar later dan mijn voornemen was, verdwijnen de poppetjes van het toneel. Tja, die nieuwe hoofdredacteur, in haar eigen terminologie, van een marginale site, heeft me veel schade toegevoegd. Ook die valt onder de term fascisme. 

Anderhalf jaar geleden ook ben ik voor het gemak begonnen alles wat onder de noemer Tibaert verscheen vast te leggen. Hiermee werd gestart:


@Tibaert 31 december 2013
Afhankelijk van het “aanbod” worden aan dit bericht met een zekere regelmaat tweets toegevoegd verschijnend in de zoeklijst Tibaert. Voor niet ingewijden: @jacquelinewxxx = @occupyfabeltjes = @occupyadam = @dutchwhitequeen = @nta_amsterdam en @inadijstelberge = @bastetblogt. Tweets waarvan de inhoud bestaat uit dreigen, verspreiden van laster en leugens. Zie het als een vervolg op de “tibaert-mail”. Het onderstaande is slechts de inleiding. Het geheel verschijnt in afleveringen. Het overzicht staat onder de categorie Twitterlijn.

 

Het begin:

JacquelineWxxx Dec 30, 2013, 6:32pm
@JoopZeil De Stalker top 3 van twitter Tibaert JacSmits en kesteab batgirl666.blogspot.nl/2013/05/tibaer…
Geretweet door JoopZeil

JoopZeil Dec 31, 2013, 9:59am
@Tibaert Je goede voornemen voor 2014 was toch stoppen met je gestalk en gezwets he?

Verbraak Dec 31, 2013, 8:47pm
@Tibaert dat bepaal ik zelf wel.

gijs19054075 Dec 31, 2013, 9:40pm
tja #pvv RT @Verbraak: @ Tibaert dat bepaal ik zelf wel.


1 januari 2014

Jekylline 3:18am
Dat,maken wij wel uit Tibaert de Gore stalker! @JacquelineWxxx @Verbraak @GROLSCHnl @JoopZeil

JoopZeil 10:10pm
@Tibaert Hahahaha! Idioot! @Jekylline @JacquelineWxxx @Verbraak @GROLSCHnl

JacquelineWxxx 8:29pm
@Jekylline @Verbraak @GROLSCHnl @JoopZeil Zelfs frontaalnaakt snapt niks van de blogs van tibaert 3.bp.blogspot.com/-6LhBDHcMAz4/U…
Geretweet door JoopZeil

Jekylline 10:20pm
Opgenomen op PAAZ? RT @JacquelineWxxx: @Jekylline @Verbraak @GROLSCHnl @JoopZeil Tibaert nog ik Calvados coma #dtv
1 retweets

Jekylline 10:21pm
Tsja RT @JacquelineWxxx: @Jekylline @Verbraak @GROLSCHnl @JoopZeil lol-> iedereen is gek behalve tibaert twitter.com/drsYell/status…

occupyFabeltjes 10:22pm
@KesTeab Hoe is het met je bejaarde vriend kip Tibaert? Ligt hij nog aan Calvados infuus ?


Om een beetje het overzicht te behouden is het vervolg dus opgedeeld in afleveringen die steeds enkele weken omvatten:

deel 1 – vanaf 1 januari 2014
deel 2 – vanaf 1 februari
deel 3 – vanaf 16 februari
deel 4 – vanaf 15 maart
deel 5 – vanaf 4 april
deel 6 – vanaf 18 april
deel 7 – vanaf 9 juni
deel 8 – vanaf 1 juli
deel 9 – vanaf 1 augustusEen voordeel van het telkenmale opschorten van mijn accounts was wel dat de overlast van stalkers zienderogen afgenomen is. Voeg daarbij dat een aantal lieden (definitief) verdwenen zijn van Twitter of het niet meer aandurven de naam Tibaert te noemen en u hebt de reden dat dit de laatste aflevering is.Enkele dagen later dit bericht:
 


 


Informant Eveline van Donkelaar?


Van deze vrouw stamt de mededeling dat Tibaert hoofd is van de PVV afdeling MaastrichtFoto: David Seymour

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.