De euro en een liefdesbrief

Poes


 Europa, in wezen een bond van soevereine staten met één munt. Een fiscale politiek is nodig, een sociale en uiteindelijk, daar kun je niet om heen, een gezamenlijke buitenlandse en defensie politiek. Veel meer ruimte voor cultuur en educatie ook. Geen enge nationalistische belangen nastreven zoals Nederland met de Rotterdamse haven. Een belasting paradijs, zoals Nederland dat in wezen is,  ten koste van andere landen zou onmogelijk moeten zijn. Verder is een infrastructuur gevraagd, die niet scheidt maar bindt. Het stimuleren van regio’s in al hun verscheidenheid over de grenzen heen.

Droef word je van praatjes, die steeds meer tenderen naar de kretologie van Wilders en de zijnen. Ergerlijk is het. Zijn in de kern wezenloze en geestloze aanhang wordt zelfs blij met een dooie mus. Zo makkelijk zijn mensen te paaien, die je niet kunt ontzeggen dat ze over geestelijke vermogens beschikken. Je wordt er niet vrolijker van en vrolijk is het zeker niet. Het populisme, het wij eerst, ons volk, onze stad, onze mensen, ons geld, het giert je tegenmoet. Het stinkt en dat bij deze tropische, klamme warmte.

Ja, het grijpt steeds meer om zich heen. Let op het begin, het zelfbeschikkingsrecht, ja hoor ze zegt het, en het einde van het volgende betoog. Wat daar tussen in staat is een inconsistent propagandapraatje. Let eens op haar kwalificaties. Ja het is droef gesteld in dit land met de politiek.

Marianne Thieme PvdD – 30 juni 2015Wat te zeggen van deze “intellectueel”? Hij sluit zich naadloos aan bij voorgaande spreekster: “RT als je de gulden terug wil!” Nooit zelfstandig leren denken, nooit iets van visie, levensvisie ontwikkeld. Een typisch product van een consumptiemaatschappij, een wegwerpproduct. Uiteindelijk zeer tragisch.

Dit heet dan een visie te zijn: “Grieken moeten uit de euro“. Heb ik het niet gezegd, wil hij feitelijk zeggen. Bedoelt hij uit de eurozone of uit de EU? Hebt u ooit één constructieve bijdrage van hem vernomen over welk onderwerp dan ook? Ik ben benieuwd, ik zou er geen enkel weten. 

Nog meer te melden om de stemming te bederven? Nou dit dan maar, een bericht uit HP / De Tijd…


Had het talenwonder van Krapuul daarover iets over te melden? Hij zal toch op zijn minst weten wat een woestijntaal is? Zeker welke taal relevant en irrelevant is. In zijn opperste wijsheid is hij overtuigd dat ik een irrelevante spreek. Nee, niet het Nederlands, maar het Mestreechs is bedoeld. Vraag hem maar naar zijn argumenten, dan hebt u weer voor uren plezier. Deze man dus…

 

 

U leest het, zijn logica is van een formidabel gehalte. Vraag hem maar niet hoe hij over de EU, de euro en de toekomst van Europa denkt. U wordt beslist het bos ingestuurd.

Mijn ergernis ben ik gelukkig weer een beetje kwijt. Door al dit soort lieden raakt je nog verlamd ook. Het is puur destructief wat ze te melden hebben, het lijkt wel alsof ze dood en begraven zijn. Niets te bieden hebben ze. Wilders, Kluftje… en al die anderen, een pot nat.


Uitgelixhte foto: bron – Bron afbeelding: hr2

Een gedachte over “De euro en een liefdesbrief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.