Zo lees je nog eens wat… – 1

Duncan Grant: “Cat” (1932)Vraag me niet vanwaar dit screenshot stamt. Toen het verscheen kon ik amper meer lezen en had ik er dus geen weet van. 

Identiteitsroof heet een dergelijke vorm van iemands naam gebruiken in juridische termen, heb ik begrepen. Ach, ik was er al aan gewend bij de NRC en op Twitter zijn ze niet meer te tellen, die delicten. Zo legde overigens het PVV schorem de basis voor het stelselmatig doen opschorten van mijn accounts bij Twitter en bij Google (blogspot).  De “redacteuren” bij de site Krapuul en hun vriendjes wisten vervolgens wel hoe ze dat varkentje moesten wassen met de hand-en spandiensten van twee miserabele vrouwen, die ze nu niet meer willen kennen.

De gretigheid waarmee alle vuilnis en bedrog over mijn persoon en naaste verwanten werd overgenomen door mensen rond de site Krapuul blijft me verbazen. Deze mensen schijnen absoluut niet te hechten aan betrouwbaarheid, hoor en wederhoor. Ze zuigen zelfs smaad en laster uit hun duim waar je bij staat. De goedgelovigen gaan af op hun berichten en nemen ze voor correcte feiten aan. 

Ik ga echt niet alles weer herhalen, maar het screenshot hierboven wil ik vaker gaan gebruiken als illustratie bij berichten die Tibaert betreffen en rangschik onder fascistisch. Fascistisch in zijn aard, doel en/of als middel. 

Enkele voorbeelden ter inleiding op toekomstige afleveringen. Ik begin met een cryptische…

  In de volgende serie wordt de identiteit van Sjon Droogdalen ontkend.  Misschien nuttig om André de Raaij erop te wijzen dat Sjon een stadgenoot van hem is, groter dan hem is en vele jaren jonger. Hij begrijpt wel wat ik hiermee bedoel. 

Ze is toch wel van een ongemene goorheid, deze serie, daar sta je gewoon versteld van.

  U begrijpt, of die man is een ordinaire smeerlap of niet goed wijs, Bommelding Kluftje dus. Beide kan ook. In ieder geval denkt hij zich alles te kunnen veroorloven.

  Toch wil hij voor intellectueel versleten worden. De gave om te onderkennen dat hij in het geval Tibaert met een academicus van doen heeft ontbreekt hem. Hij schaart hem binnen de gelederen van de AIVD als een of ander miezerig onderkruipsel. Wellicht denkt hij over paranormale begaafdheden te beschikken en gebruikt ze als richtsnoer.

  Ja hoor, de PVV vocabulaire komt ook hier weer naar boven… Pathologische haat… 

In de traditie van verzet. Het verzet? In dit land schijnen tradities op te bloeien, een echte folklore. Je verzetten, je rug recht houden. Dan onthoud je je, denk ik zo, van smaad en laster, van hetzes. Zo niet deze ex-wethouder van Amsterdam:

  Dit was een proeve van kijk mij, een baken van oprechtheid, van strijd voor het goede. Over Tibaert had hij “bewijs” en er zouden vervelende zaken van en over mij aan het licht komen. Onaangename verrassingen stonden me te wachten, beweerde hij. Dat bleek toen mijn blogspots verdwenen waarop alles gedocumenteerd stond over de smerige praktijken waarin hij verwikkeld was. Dit gaf hem wederom de impuls om me overal van internet te laten verwijderen. Hij wenst als onkreukbaar persoon de geschiedenis in te gaan ten koste van valt hieruit te concluderen. Een fascistische handelwijze.

Het volgende is buitengewoon vermakelijk. De man beschouwt de politie als iets minderwaardigs en onchristelijk. En zie…
 

  Je zou bijna gaan denken dat die André iets heeft tegen academici uit het diepe zuiden van het land. 

 schermafdruk-2016-09-12-02-30-57 Over Jean Tillie raakt ie maar niet uitgesproken. Het wordt tijd dat ik met Jean een pilsje ga drinken op het Vrijthof. 

  De zaak op z’n kop zetten is voor die lui een koud kunstje. Grappig, ze hebben Peter Breedveld in hun armen gesloten, die was vroeger bij Krapuul taboe. Een uitspraak van Breedveld is me bijgebleven, in Nederland weet de dader zich binnen een dag te transformeren tot slachtoffer. Dijstelberge, De Raaij en Riethof leveren al jaren het levende bewijs van die stelling.

Nog een screenshot van gisterenmiddag. Drie rijtjes mooi naast elkaar op de Hootsuite. Iets voor later…

  Dat prikkeldraad en die grenzen intrigeerde me… Maar ook, sex en André… En wat zei Ina daar, zo tussen neus en lippen door? Iets over gezond van geest en bewust crimineel gedrag… 
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.