Dit wordt het jaar van Krapuul

John Gutmann: Two Muslim Women on a Monsoon Swept Street – Calcutta, India (1945)
Het enige echte, ware Krapuul zal weer herrijzen. Zo kan het niet langer. Jeroen van den Heuvel, oprichter en bedenker van deze site, zei het lang geleden al, we gaan eigen stof produceren, niet die losse floddertjes en doorlink pagina’s. Sinds die tijd ging het steeds verder bergafwaarts en stapte de man op. Wat rest is een zielig hoopje, treurig als je bedenkt wat niet al mogelijk is. Nee, ideeën ga ik ze niet aan de hand doen en over geld beschik ik niet in voldoende mate om ze zelf om te zetten.

Voor Krapuul dient de redder in de nood zich aan. Er gaat flink geïnvesteerd worden, die titel heeft naamsbekendheid, daar kun je verder op bouwen. Maar wat te doen met die vrijwilligers, dat zooitje ongeregeld? En wie moeten ervoor in de plaats komen? Met de printmedia gaat het slecht, dus voor journalisten met of zonder baan, in loondienst of als freelance is tegenwoordig alles meegenomen. 

Ja, en als het geld rijkelijk kan vloeien kan ook gedacht worden aan reportages met bewegend beeld en al. Dagelijks een avondsluiting van Bommelding Kluftje ligt ook voor de hand, de morgenwijding kan Ina verzorgen: Goedemorgen, woehahaha… U gaat beslist nog wat beleven dit jaar. Een kleine revolutie op internet. 

Hoe ik dat weet? Daar mag ik geen mededelingen over doen en u weet, ik bescherm mijn bronnen. Hoe dan ook, de missie van Krapuul zal nog dit jaar moeten slagen, Wilders van het toneel, of de investeerder trekt zich terug en Krapuul zal worden opgeheven. Dit laatste lijkt me het meest voor de hand te liggen.


Uitgelichte foto: John Gutmann

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.