Krieste ‘ne klaore blik…

Highway of Death – Irak (1991)


 

 


George Bush Sr. shaking hands with Yaroslav Stetsko, leader of Organization of Ukrainian Nationalists, responsible for 1941 Lviv pogroms – 1983
bron

 Schnee von gestern? Die wordt vuil, die smelt en gaat weer bevriezen. Het liefst wil je er dan zo snel mogelijk vanaf. Mensen met iets op hun kerfstok zouden graag zien dat het hun ook zo verging. Vergeet het, weg met die rotzooi. Hun eigen rotzooi dus, waaraan ze niet herinnerd willen worden. Dat was sneeuw van gisteren, vandaag staat iets anders op de agenda, we moeten vooruit, nietwaar, en niet omkijken in wrok, in rancune. Ook de Dalai Lama riep dat jaren geleden uit, hou toch op met die processen tegen de nazi’s. Een bemoedigende schouderklop voor al diegenen die kwaad in de zin hebben met grote repercussies als iedereen dat advies zou opvolgen.

Tijd heelt alle wonden? Werkelijk? Nee hoor, dan zag de wereld er anders uit, leefde de mensheid in andere omstandigheden. 

Vaak heb ik melding gemaakt van de “omkeertruc” eigen aan fascistische retoriek. Men spiegelt, zet het zaakje op zijn kop et voilà het resultaat laat zich zien. Wij komen op voor vrouw en kind, onze vrouwen en kinderen, die van elders dienen slechts als voorwendsel hoe barbaars die anderen zijn en uiteraard het voorzien hebben op ons, en vrouw, en kind. Mensen die zich inzetten voor slachtoffers, gediscrimineerden, vluchtelingen worden dan tot naïevelingen bestempeld, tot Gutmenschen.  De gevolgtrekking, ik ben realist, weet waar het gevaar loert, hoef niet te helpen en ik heb een excuus tot het gebruik van geweld.


Vanavond reageerde ik op iemand i.v.m. dat begrip Gutmensch


 


Het woord Gutmensch was verklaard tot Unwort des Jahres in Duitsland en niet zonder reden. Zich inzetten voor de medemens wordt vertaald in : “… zich drukker maken over woordjes dan over misstanden.” De omkeertruc in optima forma. De leer van Bosma, uitgedragen door Wilders, heeft volop school gemaakt, niet alleen bij PVV’ers. Misschien is dat wel het beroerdste aan de hele situatie waarin we verzeild zijn geraakt, maar wat roepen, het dondert niet wat, als er maar gescoord wordt ten koste van de ander, de vermeende tegenstander.

De volkomen warrige woordenwisseling die volgde was er een rechtstreeks gevolg van mede omdat derden zich erin mengden. Lees maar.  Die Arend-Jan had verder slechts nog dit te melden: “Geen steek veranderd. Je kan enkel op de man en linken naar je Stasisites. Nobody cares. LOL”. Hij vindt zichzelf nogal lollig, maar ook hier weer, de omkeertruc. Stasi… Bij mijn weten deed de Stasi alles in het geniep, dacht zo controle over de samenleving te hebben en afwijkingen aan de heersende en opgelegde ideologie konden snel gesignaleerd worden. 

Op mijn blogs is exact het tegenovergestelde het geval. Een individu, Tibaert, laat zien wat er gebeurt als je niet in de pas loopt, kritiek uit, fascistische en autoritaire ballonnetjes doorprikt. Dat mag niet getoond worden, zowel niet die van rechts als die van links. Zelfs Google wordt dan als hoogste juridische instantie ingeroepen om dat materiaal te doen verdwijnen. De hoofdredactrice van de in vele opzichten extremistische site Krapuul komt de eer toe dat het haar via die weg lukte. 

Dijstelberge greep meteen voortvarend in toen ik tegen iemand melding maakte van de dader die mijn blogs had doen verdwijnen. Daarop stond een een stuk waarin ik inhaakte op het thema “Vaders”. Door die vrouw werd ik meteen voorgesteld als zijnde stalker, smaadverspreider en auteursrecht schender. Kordaat is ze, ongemeen brutaal bovendien. Van schrik trok die iemand, Wiel Kusters, zich onmiddellijk terug, zeker nadat Dijstelberge bijgevallen werd door iemand als Eveline van Donkelaar, haat en smaad verspreider bij uitstek. 

Die Arend-Jan heeft hier uiteraard geen boodschap aan. Moet je maar niet de Gutmensch spelen, zal hij stellen. Maar er zit een addertje onder het gras. Zelf zien mensen als Dijstelberge en Van Donkelaar zich als Gutmensch in de oorspronkelijke betekenis van dat woord. Wat nu? Ik zou zeggen, hou het simpel, hou je aan de feiten. Beoordeel mensen naar hun daden. Aantoonbaar dat die twee genoemde figuren voor geen steek deugen, ze hebben nergens spijt van, ze twijfelen nooit. Juist, dan deug je volgens mij niet. 

Voor mij maakt dat die site Krapuul wel tot een hoogst dankbaar onderwerp, dat begrijpt u. Dijstelberge is namelijk niet de enige die waanzin over Tibaert in de wereld heeft gezet. Een veel ernstiger geval is André de Raaij, zich noemende Kluft. De lezers van m’n weblog weten dit. De Raaij is mediaspecialist, politicoloog, dj en weet ik wat nog allemaal…

Nogmaals maar, vanwege Wiel Kusters, de uitsmijter bij een bericht over viespeuken tegen viespeuken.

 

Met als commentaar

Wiel Kusters… Wiel Kusters tussen die rotzooi van Sjaakie? Anders gezegd, kerels als Bres, Riethof en Falkenstein ontbreekt het aan elementaire beschaving. Daar hoort Kusters in geen geval tussen te staan. 

Wat was het geval? Dankzij een Treksletje waren spullen van Tibaert verdwenen… Het waarom maakte haatoma Yollie wel eventjes duidelijk. 

Conclusie van dit alles, het volk heeft de media die het verdient. 

Nu maar hopen dat er toch nog sneeuw valt. Krijgen die lieden voornoemd misschien alsnog een heldere blik en overdenken ze hun zonden. Ik heb er weinig fiducie in, maar wanhopen moet je nooit.


Uitgelichte foto: Iraqi Army Armed Retreat from Kuwait 1991 – bron
Bron afbeelding: Frankfurter Rundschau

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.