Deze man is bij volle verstand, zegt hij…

Edvard Munch: Meisje en Dood (1894)
Nooit heb ik in al die jaren dat ik actief ben op internet antwoord gekregen op bepaalde expliciete vragen. Beschuldigingen werden naadloos overgenomen. Die liet en laat ik voortdurend zien. 

Mensen die steeds klaar staan om met het beschuldigend vingertje te wijzen en zichzelf als onkreukbaar, wijs en voor geïnformeerd houden zullen nooit begrijpen dat iemand schunnigheden die over hem of haar verspreid worden publiceert. Nogmaals, op dit idee ben ik gekomen door de opgedane ervaring dat als eenmaal een beeld over je gevormd wordt op grond van leugens en smaad je er niet meer vanaf komt. Zeker in de virtuele wereld niet. Via een weblog kon ik stellen, dit zegt men over mij en kom nu maar met de bewijzen. Voor weldenkenden en niet kwaadwillenden was, mocht ik veronderstellen, steeds helder wat er speelde. 

Voor mij blijft dit het middel om te laten zien waartoe mensen in staat zijn als ze niet bereid zijn zich te informeren. Geruchten, propaganda, reclame, laster, smaad, leugens, bedreigingen en meer kunnen zo hun zegenrijk werk verrichten. In het groot en in het klein. Het oordeel staat vast. Zonder blikken of blozen wordt het verder verspreid. 

Politiek vertaalt is dit het fundament waarop fascisme kan gedijen. Mijn these, als je zelfs in een individueel geval als bij Tibaert zo ontstellend op je bek gaat als de hier genoemde figuren ben je in wezen geen haar beter dan welke fascist ook. 

Het simpele feit dat ik het aandurf aan mij gerichte smaad, bedreigingen en laster te tonen is voor deze mensen onbegrijpelijk en een gruwel. Ze wensen het niet te begrijpen, toch heb ik in het verleden tot in den treuren aangegeven, stel je voor je bent een “Marokkaantje”, een moslim, een vluchteling en je krijgt dergelijke vuilnis over je heen? Ik kan me zonodig verdedigen als ik voor nazi, dement, pedofiel, alcoholist en, en en, wordt uitgemaakt, de kwalificaties over mijn dierbaren zal ik maar niet herhalen. Mensen in een penibele situatie kunnen dat niet. Op die manier kan Tibaert ook als rolmodel functioneren. 

Nog iets wil ik benadrukken, n.a.v. enkele reacties die ik vandaag zag. Uitgerekend mensen die tonen lak te hebben aan derden, iemand als Dijstelberge is er een voortreffelijk voorbeeld van, denken met een pennenveeg iemand te kunnen wegzetten die voortdurend zijn nek uitsteekt. En ze vallen steeds meteen door de mand. In dit geval: eerst suggereren ze dat je niet bij volle verstand bent, als je vervolgens erop wijst dat dergelijke opmerkingen geen pas geven en nergens op gebaseerd zijn, draaien ze het om. Zo ook hier. Een fascistentruc.


 


En ach, “Discuss Thang”, voor mij is het een koud kunstje jou belachelijk te maken met je bespottelijke paranoïde instelling. Je weet waar ik op doel. Maar, ik ga het kringetje niet uitbreiden. De paar voorbeelden die ik nu bij de hand heb zijn meer dan voldoende om te laten zien waartoe mensen in staat zijn. Zielepoten laat ik sowieso met rust. Wel nog een vraagje. Waarom bemoeide je je met een woordenwisseling van mij met iemand over Gutmensch?ps februari 2018

“Ach, af en toe even laten zien, a;ls tegenwicht voor de dagelijkse smaad en laster van de laatste 3 jaar…verder niet” zegt deze dame enkele weken nadat ze m’n weblogs bij Google had weten te doen verdwijnen. Vreemd wel hoe ze tijdens die drie jaar de kaken stijf op elkaar wist te houden terwijl ze van de hoed en de rand wist. En van wie kwam die dagelijkse smaad en laster? Van PVV gajes en een aantal lieden uit haar kringetje, waarmee ze goed overweg kon en dacht ze uiteindelijk uit de brand  te helpen.

Vertel me eens, Dijstelberge, waar laster ik en verspreid ik smaad? Je doet het nu al jaren ongegeneerd richting mij. Jammer voor jou, ondanks die gepleegde censuur, geheel in fascistische traditie, valt inmiddels weer veel na te trekken. Maak het plaatje compleet, zou ik zeggen, en verzoek Google die opschorting ongedaan te maken. Of wil je als laffe, achterbakse fascist te boek blijven staan? Als politiek onbenul die als het haar te na komt verraad pleegt?
 
Schubert/Ernst
Grand Caprice sur Le Roi des Aulnes
Vilde Frang (Erato)

Uitgelichte afbeelding: bron
Muziek: Diapason – 2020-01

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.