Kazerne of bordeel (bis)

Manuel Alvarez Bravo (1938)
Het was december 2013. Mijn weblogs bij Google waren zomaar weg en dat was geen toeval. Langdurig klagen door linkse en rechtse onverlaten had succes. Hier een voorbeeld van een vrouw waarmee Ina Dijstelberge, de persoon die het laatste stootje gaf, het op een accoord had gegooid. Gehaaid zijn dergelijke vrouwen. Ze willen geen gezeik aan het hoofd, zoals zij dat noemen. Hun opvattingen zijn de enig ware en daarvoor dient alles plaats te maken, zo ongeveer moet het in hun geest eraan toegaan. Zeker als man kun je het dan schudden, en al helemaal bij een derde lid van dit genootschap valse vrouwen, een verpleegster. Van deze zag ik het onderstaand screenshot terug. 

Amelie reageerde met: “ , compliment , dank je wel”.

Toen Amelie enkele weken later plots overleed heb ik daarna nooit iemand spijt horen betuigen over wat ze die vrouw hadden aangedaan. Haar enige schuld was dat ze me vertrouwde. Een prachtvrouw was heengegaan, een vrouw waarvan constant beweerd werd dat ze niet bestond.  

GaviMensch, een vrouw die in woord en geschrift getuigt van wat ze anderen voorwerpt, is voor mij een fascist in woord en daad. Meer woorden wil ik niet meer aan haar vuil maken.


De aanleiding van mijn tweet een blogbericht:


Je zegt dat je intelligent bent, je zegt dat je socialist bent, je zegt dat je feminist bent, anarchist, je zegt dat je strijdt tegen het fascisme, je zegt dat je gestudeerd hebt, je klopt jezelf op de borst. Zie mij, een levend monument van de waarachtige mens. Volg mij, spiegel u aan mij. Ik ben o zo sympathiek vol met empathische gevoelens. Altijd sta ik klaar voor een aai over de bol bij goed gedrag. Het wordt de hoogste tijd dat de wereld naar mij luistert, mij gehoorzaamt, anders gaat het mis.

Als gewone sterveling kun je niet anders dan zulks beamen, weinig intelligent of zelfs dom, zonder echte studie. Je volgt, je neemt op gezag aan. In de politiek, op de werkvloer, op internet. Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Of onder het feodale juk of als vrij geworden mens onder kapitalistische voorwaarden, er is slechts een God, een christelijke, en die heeft rang en stand gewild. De sterksten, de slimsten zijn de machtigen en die zullen altijd overwinnen. In deze geest kreeg ik vorig jaar ook een boodschap van iemand, wat je ook zegt of doet, ik trek aan het langste eind, ik lach als laatste. Niet wetende dat ik in een strijd verwikkeld was heb ik dat afgedaan met de mededeling dat het me slechts te doen was om eerlijkheid.

Steeds weer probeer ik te doorgronden hoe dat mechanisme nu werkt. Je constateert dat je woorden (bewust) niet begrepen worden of verdraaid, dat er verhalen over je de rondte doen die niets met je te maken hebben. Je laat dat zien en weer wordt alles op zijn kop gezet. Als iemand het lef toont een onverlaat terecht te wijzen wordt daar kennis van genomen niet door een excuus aan te bieden, de dader aan de schandpaal te nagelen, maar door de boodschap van de onverlaat als bewijs te gebruiken zonder de bron verder te vermelden. Is dit intelligentie? Dan ben ik oerdom. Is dit socialisme? Dan ben ik asociaal. Is dit feminisme? Anarchisme? Gestudeerd heb ik kennelijk niet. En juist met mijn opgedane kennis wilde ik graag anderen ten dienste zijn. Wat een misvatting.

Luisteren zullen we, moeten we, wij geboren minkukels uit een zwak geslacht dat nooit macht heeft uitgeoefend, nooit rijkdom heeft vergaard. Luisteren naar deze wijsheden, ik signaleer ze maar even, want glorieuze tijden liggen in het verschiet voor autoritair denkende mensen, vies als ze zeggen te zijn van fascisme, maar een ideologie voorstaan die verder reikend is dan waar Mussolini indertijd van droomde. Dat juist heb ik in mijn academische studie opgestoken. Vandaar dat mijn opstelling en manier van rapporteren hen niet aanstaan, mensen mogen niet slimmer worden, mensen mogen niet leren nadenken, ze moeten overvoerd worden met desinformatie. Dan pas blijft de orde zoals altijd al was, een door God gewilde.

 


Als illustratie diende deze schandalige tweet en RT:


huibree Dec 14, 7:56pm

@Jacky_Stevens Welk socialisme? Het socialisme dat Hitler heeft verslagen? Zonder dat zou @HeroBrinkman vandaag bij de Waffen-SS zijn #Drees

Geretweet door GaviMensch

 


Lees hier het oorspronkelijke bericht: Kazerne of bordeel?

De geboorte van Amélie en hoe ze wees werd…
Uitgelichte foto: © Manuel Alvarez Bravo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.