Het is nooit te laat

Maria Callas
Een stem en een rol die samen vallen. Callas was het personage dat ze vertolkte. Ze was onverbiddelijk tegen anderen omdat ze de hoogste eisen stelde aan haar kunstenaarschap, vaak door twijfel bevangen. Haar stem was uniek, niet zozeer lief, soms hartverscheurend.


LUCIA DI LAMMERMOOR – DONIZETTI: “Spargi d’amaro pianto”
Maria Callas in de rol van Lucia, Tullio Serafin (1959)

 


Liefdeloosheid, botheid en vele zaken meer die mensen tot onaangename wezens maken, spreken uit de woorden van een vrouw welke ik hieronder weergeef. Haar stem hoeven we gelukkig niet te horen. Van oprechtheid en begaan met is bij haar beslist geen sprake. Ze heeft het over prooien… Misschien wordt het tijd dat ze leert lezen en vooral luisteren. 

Verzoeken aan een respectloze vlegel… Juf die stoute kindertjes terecht wijst, veel verder is ze in haar leven niet gekomen. Tegen beter weten in blijf je hopen dat ze haar egootje opzij zet, eens, al is het maar voor een keer aan zichzelf twijfelt, zich realiseert wat ze heeft aangericht, dat ze leert begrijpen dat het een koud kunstje is haar te kijk te zetten. Dat laatste hoeft niet gelukkig, dat heeft ze al optimaal zelf gedaan. Hiermee heeft ze me stof aangeleverd waarmee ik gerust nog tot in lengte van jaren door zou kunnen gaan.

Toch is de oplossing voor alle partijen doodsimpel, samen naar de rechter, dan horen we het verdict wel. Vreemd, op dat zo voor de hand liggend voorstel heeft ze nooit taal of teken gegeven. Wel heeft ze zich uitgesloofd mijn werkzaamheden op internet in een kwaad daglicht te stellen, juist onder het frame “auteursrecht”. De lachende derden, wie zijn dat, dacht u? Respectloos, het begrip dat de lading volledig dekt als je haar handelwijze nader beschouwt.

Zeuren moet ik niet, haar speciaal aan Tibaert gewijd blog levert een overvloed aan materiaal om te laten zien hoe je als je kwaadwillend bent zaken naar je hand kunt zetten. Je laat de context weg, je selecteert wat je te pas komt, je levert commentaar vanuit een vooroordeel, je combineert zaken die los van elkaar staan en schreeuwt voortdurend “het auteursrechtenschendertje”.

Wel frappeert dat ze me nauwgezet gevolgd heeft ook in relatie met derden. Ongewild levert ze het bewijs. Ze toont een screenshot m.b.t. de AIVD waarin ik verwijs naar de insinuaties van André de Raaij mij betreffend. Ik verzeker u, het was de idioterie ten top. De Raaij, die feitelijk in de bres sprong voor “ons aller Sjaakie“, had het geroken. Dwaas is nog te zacht uitgedrukt, de conclusies die eraan verbonden werden ten hemel schreiend. Ook dat weet deze vrouw uiteraard.

Mijn bericht


Wist je al wat Arnold wist…? Hij ruikt bijzonder goed: RT : (cont)

 


Haar commentaar:


En ja, typisch Fons Scaf, als je weet dat je ontmaskerd bent, dan gooi je het gewoon over een andere boeg. Breek je in op een ander draadje en maak je één van je andere prooien zwart. Maar de AIVD kijkt toch over je schouder mee Fons? Dat is wat je mij in 2012 ook vertelde toen ik je het advies gaf om alles te negeren en gewoon met je eigen dingen bezig te gaan. Bovendien heb je het ook meermalen getwitterd:


 

 
Het is werkelijk om je dood te lachen: “Typisch Fons Scaf, als je weet dat je ontmaskerd bent…”. Dat deze vrouw (de juf: “toen ik je het advies gaf”) volstrekt niets begrijpt van wat ik doe, kan ik niet helpen. In het kort nogmaals, ik registreer wat men zoal over mij te melden heeft. Daaruit valt lering te trekken voor derden over wat ik noem het dagelijks fascisme. Voor deze vrouw is dat helaas een brug te ver.

Wel merkwaardig die verzameling tweets m.b.t. de AIVD. Ze wil er iets mee suggereren of ze wil De Raaij legitimiteit verschaffen. Vermoedelijk dat laatste. De context van haar tweets ontbreekt, dat spreekt. Die van de laatste heb ik opgezocht omdat ze in 2013 speelde, het jaar waarover ik het grootste deel van mijn materiaal kwijt ben dankzij deze vrouw.
 


Alphonse Scaf @Tibaert
Brief Gemeente Oss aan Falkenstein: ow.ly/i/1HePEow.ly/i/1HeQ7ow.ly/i/1HeQN

Kes Teab @KesTeab
@Tibaert Dus Herman Falkenstein is een werkeloze, die gemeenteambtenaren lastigvalt, niet betaalt en afspraken niet nakomt. #pvv dus
Geretweet door @Tibaert

Alphonse Scaf @Tibaert
@KesTeab De ledigheid van Sjaakie is ook opvallend…;-)

Alphonse Scaf @Tibaert
@KesTeab Haha, daar wordt je niet vet van…;-) #God

Kes Teab @KesTeab
Een echte looser dus @Tibaert Falkenstein is een werkeloze, die gemeenteambtenaren lastigvalt, niet betaalt en afspraken niet nakomt. #pvv
Geretweet door @Tibaert

Alphonse Scaf @Tibaert
@KesTeab Je ziet, we worden werkelijk dag en nacht door het gespuis in de smiezen gehouden. Het lijkt wel afgesproken werk…;-)

Alphonse Scaf @Tibaert
@KesTeab Toch is het een lekker gevoel dat de @Politie over onze schouders meekijkt. De #AIVD ook, al zeker een half jaar…;-)

 


Falkenstein was het onderwerp. Nu precies een jaar geleden vond de rechtszitting plaats, mede i.v.m. mijn aanklacht waarover die vrouw wist te melden dat ik “meelifte” met anderen. De aangifte was door mij gedaan op uitdrukkelijk verzoek van de politie te Oss. Op de zitting was de dader niet verschenen, buiten mij en mijn vriendin Els was slechts Jacques Smits aanwezig en politie uit Oss. Ook opvallend weer, onze verslaggeefster deed over deze zitting melding op haar site Krapuul, zoals later over de veroordeling van HF. Over Tibaert zweeg ze hierbij in alle talen. 

Voor veel mensen is het moeilijk om open te staan voor anderen, zeker als ze bedreigend worden ervaren voor het eigen hachje. Ina Dijstelberge leverde met haar Tibaert blog het bewijs. De bewijslast moest en zou weg, daarvoor in de plaats kwam haar “waarheid”. Het heeft voor haar een boemerang effect, dat ligt niet aan mij. Als ze werkelijk ergens voor staat onderneemt ze alsnog stappen richting Google om mijn blogs te doen terugplaatsen. Dan pas kan iedereen werkelijk zijn eigen oordeel vellen. Bedrijvers van laster, smaad en puur bedrog vallen als vanzelf door de mand. 

Auteursrecht? Laat me niet lachen, wat een kutsmoes. Callas is waarschijnlijk het beste voorbeeld waarom de huidige vorm van copyright in het leven is geroepen. Een ander goed voorbeeld zijn wetenschappelijke publicaties. Vraag maar eens even na bij Elsevier en Kluwer.


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.