Het lichtend voorbeeld voor Nazi-Duitsland

· cultuur, economie, fascisme, geschiedenis, technologie
AuthorsElk land heeft de media die het verdient. In een land vol betweters, in een land waar men niet gewoon is te luisteren, behalve naar dominee van de eigen parochie en waar handel drijven tot opperste gebod verklaard is kun je niets anders verwachten dan ons omroepbestel. Kijk en luister je er met de blik van een buitenstaander naar dan begrijp je in een klap dat dit land verloren is. Dan begrijp je dat men slechts tot zich neemt wat men al dacht te denken, al het andere wordt verworpen en buitengesloten. Men kan niet anders, want men begrijpt het niet, men verstaat het niet.

Voor diegenen die hier aan wensen te ontsnappen beveel ik aan eens kennis te nemen van de Franse en Duitse media. Werelden gaan voor u open, letterlijk en figuurlijk. 

Een feature om liefst op te slaan om op gepaste tijd weer terug te luisteren. De auteur van het programma is Wolfgang Schivelbusch, historicus en je zou kunnen zeggen etnoloog, bekend van studies als “Lichtblicke” en “Geschichte der Eisenbahnreise”. Schivelbusch over “Krieg, Sieger und Verlierer” en de USA als het lichtend voorbeeld voor Nazi-Duitsland. Luister maar.

 
Geschiedenis om het heden te doorzien… The lost cause…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: