De erfgenamen van een genocide

Three Soviet guerrillas in action in Russia during World War II.Om propaganda te bedrijven hoef je slechts de geschiedenis te ontkennen. Beide zegslieden hierboven vormen alzo samen de twee keerzijden van een en dezelfde medaille.

Een marionet van nationalistische en Westerse belangen wordt voorgedragen voor de Nobelprijs voor de vrede en gaat ons parlement toespreken. Vergeten wordt de voorgeschiedenis, onderwijl wordt aangeknoopt bij het absolute dieptepunt in de Europese beschaving. De kiem tot vernietiging van deze beschaving werd tijdens de nazi-heerschappij gelegd d.m.v. het plegen van genocide en veel wijst erop dat zulks het nagestreefde ultieme doel is. Of de totale heerschappij over de wereld of de totale vernietiging. De daders zullen de erfgenamen zijn van diegenen die de Shoah planden en tot uitvoering brachten. Ze doen dit onder de slogan Liberty.
 
Als centraal figuur in het strategische spel dat diende tot totale vernietiging van de USSR geldt Winston Churchill, de bedenker van het IJzeren Gordijn en niet tot enige concessie geneigd. Aan hem wordt het citaat toegeschreven: “De antifascisten zullen de fascisten van de toekomst zijn.” Als deze uitspraak werkelijk van hem stamt kon ontluisterender een zelfdiagnose niet zijn. Ze wordt in de zin zoals gesteld volledig bewaarheid.
 
Stel je voor, Churchill in de positie van Putin. Hoe zou hij handelen, hoe zou hij gehandeld hebben na de gebeurtenissen in 2014?
 
In “Ukraine on Fire” schets Igor Lopatonok in het kort de voorgeschiedenis die uiteindelijk uitmondde in de Oranjerevolutie van 2004 en de opstand in 2014 met de gewelddadig omverwerping van het democratisch gekozen bewind. Een staatsgreep, die in het Westen werd voorgesteld als een volksrevolutie. Uitgebreid komt Robert Parry aan het woord, die onthult hoe ​​sinds de jaren 80 door de VS gefinancierde politieke ngo’s en mediabedrijven zijn gevormd als plaatsvervangers van de CIA bij het promoten van Amerika’s geopolitieke agenda.
 
 

 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.