De kutklus en de linkse koppensnellende knuffelclub

George Lafayette
“Het bestaan van een hufter is niet zo erg, het besef dat je eigen noorderburen het verschil niet zien tussen hufterschap en vrije meningsuiting. Dat, mijn beste, is erg.”

 


Elma Drayer en Frontaal Naakt, dat was een week geleden, Hassnae moest nog met haar blogje over Elma Drayer komen en Elma met haar stukje over “Links” in VN. Treurigmakende stof van dames, die elk op hun manier, politiek verdwaald lijken.

“Hoe dan ook”, schrijft Hassnae, “je bestaat bij de gratie van het afzeiken van anderen, Elma. Je kunt je alleen onderscheiden ten koste van anderen. Je noemt andere vrouwen zuur, terwijl de walmen, de toxische gassen uit elk van jouw poriën knallen.”

Al heeft ze honderd maal gelijk met haar constatering, het blijft schelden, op de persoon spelen en is contraproductief. Het is taal die bij fascisten past.

Mijn regel is laten zien wat me overkomt. Dat is meer dan voldoende. Lieden die menen grapjes te moeten uithalen of zich gedragen als regelrecht tuig spijker ik aan de schandpaal. Mijn verdediging, zo u wilt.

Hufterjager ben ik niet, heb wel wat beters te doen. Met welk recht ook? Iemand die wel zo te werk gaat is Krek, Gregor Hakkenberg. Iemand moet het doen, zegt de man. Hij verklaart:


“Het motto van deze site is: “Het is een kutklus maar iemand moet het doen.” Mensen vragen mij regelmatig waarom ik het überhaupt doe, dat ‘lastig vallen’ van hufters. Anderen nemen mij kwalijk dat ik niet ook de mensen lastig val die zij als hufters beschouwen. Om met die laatste vraag te beginnen, hier in Frankrijk zeggen ze wel: “On est toujours le con de quelqu’un.” Ofwel: ‘Iedereen
is wel iemands klootzak’. Niemand is volledig zonder hufterige eigenschappen. Hufters zat. Je moet dus een keuze maken. En mijn hufters kies ik zelf, dank u wel.”

 


Dat was twee jaar geleden op 2 februari. Zijn activiteiten beperkten zich hoofdzakelijk tot GeenStijl en Bert Brussen, vanaf die datum werd het collega (?) Robert Engel. Robert Engel versus Peter Breedveld zeg maar. Later doemde “Yell” op met zijn (vermeende) zus Floripas. Ook die twee genoten de bescherming van Krek. Goh, zeg ik op mijn beurt, hoe geweldig allemaal. Wie heeft baat bij dat gedoe van Hakkenberg? Niemand dus.

Lees nog maar eens het citaat waarmee dit stukje begon. Het is afkomstig uit het voorlaatste blog van Krek, waarop Tibaert reageerde. Wie reageerde ook als een ware hufter? De fascistenwatcher van Frontaal Naakt, Friese Pyt. De hufter in Gregor kwam onmiddellijk tot ontwaken. Je zou die twee bijna de linkse koppensnellersknuffelclub gaan noemen, samen met hun vriendjes van Krapuul.

Wat beweer ik steeds? Probeer eerst bij jezelf de fascist te ontdekken voordat je oordeelt. Of voor de christenmens onder ons, wie zonder zonden is werpe de eerste steen.

Tot slot nog een alleraardigste anekdote. Hakkenberg beweert: “Tibaert, ik vind je een ontzettende kletsmajoor die vele pagina’s volschrijft met warrige verhalen over voor mij onbekenden. Doe mij een plezier en ga vanaf nu stilletjes mijn huisje voorbij.” Een van die onbekenden:


Gavi Mensch (@GaviMensch) op 20 augustus 2012 om 18:25

Oh, wat lekker om te kunnen schrijven over de nieuwe hufters; ik wil me wel aanmelden maar…..ik doe het niet. Mijn stukjes leiden te vaak tot reacties die ik dan weer moet rekenen tot hufterigheid. Jammer wel, maar ik blijf het blog lezen, zeker weten;-))

 


Ook zag ik ergens een screenshot van haar op zijn blog staan, maar ik kan het zo gauw niet terugvinden. Niet belangrijk verder. Wel belangrijk, als je wenst te oordelen over hufterigheid begin dan bij jezelf, juist daar gaat het meestal al mis. Want wie is die Krek nu helemaal? Een nobody? Toch maar eens bij Breedveld van Frontaal Naakt informeren.


ps
Friezen blijven me verbazen. Ik doel op hen die zich uitdrukkelijk laten voorstaan op hun Friese roots, zoals fascistenwatcher Pyt, die voorgeeft van fascistische smetten vrij te zijn. Hij levert voortdurend het bewijs van het tegendeel, nu samen met de welbekende haatoma. Stompzinnigheid heerst alom…

 
TIBAERT BLOGSPOT


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.