De paus en een duivels complot

Federico Fellini: Roma


 


De doodstraf is nog steeds niet afgeschaft in de Verenigde Staten. Zo besloot Philippe Lefait telkenmale zijn programma op France 2. Des mots de minuit kunt u nu op internet bekijken in afgeslankte vorm met helaas nog altijd dezelfde woorden tot slot. In feite wordt in die paar woorden uitgedrukt hoe weinig het beschavingspeil vordert in Gods own country. Bitter weinig. 

Schermafdruk 2016-08-21 23.17.08
Kom dacht ik, laat ik eens op Twitter kijken na het lezen van dit bericht in De Standaard: “Doodstraf onaanvaardbaar en ongegrond”.

Echter op Twitter krijg ik deze veel belangrijkere boodschap te zien: “Look at this shameful behaviour of pope Bergoglio (and sisters!) in the Dome of Naples today… Where will it end…” Kijk maar, een slide show onder de titel: Le suore circondano Papa Francesco – Sepe: «E meno male che sono di clausura».

Zou Helena jaloers zijn op die nonnetjes omdat ze haar roeping gemist heeft? 

Verder op zoek naar reacties op die uitspraken van de paus over de barbaarsheid van de doodstraf blijf ik onder @HelenaJacobs steken bij Maud. Maud is specialiste op het gebied van complotten die ons bedreigen, ervaar ik na lezing van haar weblog. Ze reiken, zoals bekend, van koningshuis, via AIVD en de media tot in onze huiskamer. Maud geeft aan dat ze al sinds haar studietijd gevolgd wordt door de AIVD. Ze concentreert zich om met Macchiavelli te spreken op de verità effettuale delle cose. Ze vat samen:
 


Zou, vraag ik me nu af, de vorige paus de weg hebben geëffend voor de huidige, of heeft Ratzinger onder druk van binnenuit het veld moeten ruimen. Een coup in het Vaticaan, of treffender uitgedrukt, duivelswerk? Hoe kan het anders zo zijn dat deze paus in alle gemoedelijkheid verkeert met moslims en de thuishaven van Christus zo schoffeert? Zeg nou niet dat ik raaskal, dit las ik bij iemand van overzee die me zojuist ontvolgde op Twitter:


 


Bommelding Kluftje volgt me al meerdere jaren nauwgezet. Dat ik nog durfde te komen, werd me gezegd, André, pardon Arnold komt ook. Ben je niet bang? Het manneke wist toen al blijkbaar dat ik niet uit de kast durfde gekomen, dat had weer wat met pisbakken te maken, maar ook dat ik voor de AIVD werkte. Dat rook hij. Die pisbakken? U merkt het, ook voor hem geldt dat hij zich beperkt tot de verità effettuale delle cose.  Voor zijn en ons aller zielenheil hier de eerste kerkelijke Twitter-dienst ooit. 

Wat heeft Bommelding Kluftje nu met de paus, Helena, Maud en al die anderen te schaften? Dat hij ook een klap van de molen heeft gekregen? Nee, de paus gelukkig niet. Die is wel oud, maar nog wel bij zijn volle verstand. Maar die anderen als Sjaakie, Huib, Eveline, Sandra, Joost…? Op Twitter kom je beslist aan je trekken als je je met vreemde vogels en haatzaaiers inlaat. Ga zeker schijnheilige christenzielen maar het liefst uit de weg, die zijn beslist het meest verderfelijk, weet ik.
 
Uitgelicht screenshot: Federico Fellini

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.