Je kunt er toch over praten?

· fascisme, fotografie, internet, justitie
Auteurs


Stephan Vanfleteren, Photo Copyright Anton Corbijn
bron


 

Het lukt André de Raaij alsmaar niet om op een normale, beschaafde, net-burgerlijke manier met iemand in contact te komen. Onderhand weet ik genoegzaam dat ik geen uitzondering op de regel ben. De man wenst je op een onbetamelijke wijze ter verantwoording te roepen, houdt vervolgens z’n mond, gaat beschuldigingen uiten, maar maakt het je onmogelijk op een redelijke wijze van repliek te dienen. Waarachtige vragen zal hij nooit stellen. 

In mijn geval gedraagt hij zich al meer dan zes jaar zo. Het zou me niet zoveel kunnen schelen ware het niet dat zijn uitlatingen volledig passen binnen het PVV frame, een fascistisch frame. Eentje, waarbij het onmenselijken van de tegenstaander, de niet gewenste medeburger, voorop staat. Hierin is De Raaij richting mij een meester gebleken. Wat zijn handelen nog veel kwalijker maakt is dat hij al in het beginstadium, toen hij me op de korrel nam, om wat voor reden dan ook, mijn verleden heeft nagetrokken op een wijze die de welbekende Dirk Hartman  het schaamrood op de kaken zou bezorgen.

Als intermezzo laat ik hem nu even aan het woord:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: