Van een ouwe gek uit Maastricht

Georg Wilhelm Pabst – L’Atlantide, 1932
Even zonder vermelding van namen:


A – Haters are angry because the truth I speak contradicts the lie they live.

B – Na het lezen van (…) haar tweets zie ik pas hoeveel haat en nijd uit de linkse hoek komt. Alleen vanwege een mening.
B – En (…) vind jij dat linkse menschen heel tolerant zijn naar de mede mensch? Inmers staan zij voor tolerant Nederland.
A – Aanhangers van GoedVolk-doctrine zijn tolerant tov intolerantie en hekelen degenen die wijzen op en strijden tegen intolerantie.
B – Helaas zijn de aanhangers van Goedvolk-doctrine zwart-wit-denkers.
C – Volgens (…) mag je niet afzonderlijk over neger terroristen praten,dat is racisme. Toch?
D – Ach zowel bij islam als in onze cultuur zijn er domme en slechte mensen.. u bent niet uniek.

 


Bang zijn, waarvoor? Niet voor andere mensen, wel voor de middelen waarvan ze zich bedienen, van kerncentrales tot autootjes, om over wapentuig maar te zwijgen. Haters, wie zijn dat? Mensen die hun twijfel uiten en melding maken van hun ongerustheid of zijn het mensen die anderen, niet gelijkgestemden, als onmens wegzetten? De waarheid, bestaat die wel? Nee, degenen die reclameren de waarheid in pacht te hebben, zijn juist het meest te wantrouwen. Ze zullen nooit de bereidheid tonen die waarheid ter discussie te stellen. Het schoolvoorbeeld is wel de laatste jaren Wilders met zijn slogan: islam is fascisme.

Contradicties. Het leven staat bol van contradicties. Als mens ben je een vat vol tegenstrijdigheden. Als je dat zelfs niet beseft houdt elke discussie bij voorbaat op. Daarvoor hoef je geen filosofisch citatenboek te raadplegen om dat te onderstrepen. Anderen doen dat wel.


VanOverNaar retweeted
AnasCortezReina 2:30pm
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt. #Russell
1 retweet                             

 


Stupid and intelligent, daar verschijnt het schone paar weer ten tonele. Met graagte wordt een dergelijk citaat omhelst. Ik ben intelligent, de veroorzaker van de trouble is dom, stompzinnig. Denk eens even na, dan pas merk je hoe stupid deze uitspraak is. Ook hier wederom, geen enkele notie van de ingebouwde contradicties. Dan begrijp je meteen ook dat de onnozele hals die dit citaat RT het heeft over dementeren, ladderzat, geheim agent en nog veel meer idioterieën ventileert als hij het over Tibaert heeft. Hij twijfelt geen moment. Is hij stupid, dom? Hij is een gelovige in Christus… Christenanarchist noemt hij zich. Stupid, dom?

Het mooie, die uitspraken zijn voor mij en door mijn directe omgeving te verifiëren, echter wat hij verder beweert niet of nauwelijks. Gelet op elke gebrek aan twijfel bij die man kan rustig gesteld worden dat veel uit zijn mond met een korreltje zout geslikt moet worden. Vroeger zei een gewoon verstandig iemand tegen een dergelijk persoon, leer nou eens eindelijk volwassen te worden. Of is hier sprake van dom geboren en niets bijgeleerd?

Aldus een ouwe gek, volgens de vriendin van beiden. Toch maar eens teruglezen, zou ik zeggen:

Carlo M. Cipolla – The Basic Laws of Human StupidityTer afronding dans, noBody… Om over na te denken:

 


Gek? Stupid?Naschrift 5 april 2016

 


 


Het is ernstiger. Wat me zeer verdriet is dat zijn vriendin zelfs nog niet het minste lef heeft, je kunt het ook gewoon burgerfatsoen noemen, eindelijk eens kleur te bekennen. Ze weet van de hoed en de rand. Het is nog ernstiger. Die vrouw zegt weet te hebben van fascisme. Wat moet ik constateren? Moet ik het werkelijk uit de doeken doen of mag ik ervan uitgaan dat een goed verstaander aan een half woord genoeg heeft?
 
Uitgelicht screenshot: Georg Wilhelm Pabst – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.