Afrika: voor ons de grondstoffen, voor hen het afval

Afrika
M’n beste Abakoula, ook jij hebt me geblokt daarbij afgaand op informatie van een vrouw die bezield is door haat. Dus maar even via dit blog. Bij haar TL kwam ik zojuist terecht door de volgende tweet en daardoor zag ik de jouwe:


4:33pm
@Tibaert Ben je nog steeds geblocked door @Krapuul? Wist je dat Jeroen dikke maatjes is met de boys van GS? c.c. @GaviMensch

Merkwaardig en juist in Nigeria wordt een dergelijk project opgezet door NGO’s. Afvalproducten van de aldaar legaal geroofde aardolie van levensbelang voor het westerse kapitalisme worden hier bij ons omgezet in kunststof, medicijnen, voedseladjectieven, cosmetica, noem maar op. Slim zijn we, overal waarmee geld te verdienen valt staan we hier in het westen letterlijk voor in de frontlinie.

De consumptiemaatschappij moet draaiende gehouden worden, ingebouwde slijtage zorgt hiervoor. Onzinnige verpakking is ook zo’n voorbeeld dat afvalbergen doet verrijzen en dit alles kan onmogelijk allemaal verbrand worden. Electronica en autootjes met name niet. Ook radioactief afval niet. Dat exporteren we voor een groot deel naar Afrika, dat is lucratief. Niet meer goed genoeg voor ons, goed genoeg voor hen. Veel gooien we ook zo maar weg, plastic rommel bijvoorbeeld. Een regelrechte ramp voor onze oceanen onderhand.

Zo krijgen zij weer terug wat ze ons onder dwang eenmaal geleverd hadden. Bootladingen vol met afval kunnen we hen leveren. Die drie miljoen plastic flessen zijn maar het begin. Veel meer volgt: “Three million is a small number compared to the 130 million bottles that the United States uses per day. That’s 47 billion bottles per year – and at least 80 per cent of those end up in the landfill.” Ze moeten ons dankbaar zijn voor onze benzine verslaafdheid. Wie zouden we zijn zonder een autootje, nietwaar?

Tja, die autootjes van ons zijn niet bepaald CO2 arm. Als zij nu maar netjes onze rotzooi verwerken zonder verdere uitstoot kunnen wij ons leventje rustig blijven leven zoals we dat gewend zijn. 

Overigens, dat bovenstaande bericht komt uit Canada. Daar hebben ze hun zaakjes helemaal voor elkaar. Schaliegas. Je kunt je indenken hoe de oorspronkelijke bewoners van Amerika hierover denken. Ook die zijn niet gevraagd. Van een zaak kunnen we verzekerd zijn, en dat weet men maar al te goed, ons economische stelsel leidt regelrecht naar de ondergang, zijn eigen ondergang. Hopelijk blijft Afrika bij dit proces overwegend gespaard. Wel zullen de bewoners zich in de toekomst moeten instellen op grote stromen vluchtelingen uit Europa, die moeten vechten voor hun naakte bestaan, iets waar ze nauwelijks weet van hebben.

Ik zou zo zeggen, stop alvast met de plundering van Afrika. Hou het paradijs op aarde in stand. We weten het, de bijbel heeft gelijk, we zijn een grote familie, de wieg van Adam en Eva stond in Afrika. De kinderen die dit paradijs ontvlucht zijn hebben zich niet altijd dankbaar getoond.

De blanken onder hen bleken zelfs misdadig en gaan nog steeds onverstoorbaar door met het vernietigen van hun bakermat. Steeds weer verzinnen ze nieuwe smoesjes om hun geweten te sussen. Trap niet in die val.Kaart: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.