Het mensenverachtend fascisme in een notendop

Paul Klee – Een allegorie: Propaganda
Elie Wiesel is overleden en je luistert naar een gesprek dat Laure Adler twee jaar geleden met hem voerde…

france cultureVervolgens lees je dit. Dan kun je er beter het zwijgen toe doen. Een van de volgelingen van lijkenpikker en bovenal fascist Wilders aan het woord, het was een reactie op een tweet van mij: “Auschwitz, daarover durft Wilders zich niet te uiten: joods-christelijke waarden”.Dit soort berichten geeft hij door. 

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden, voor een ding kunnen we Wilders zeer zeker dankbaar zijn. Hij heeft aangetoond hoe bijna gepredestineerd Nederland is voor fascisme. In het verleden werd deze latente mentaliteit toegedekt door de hokjesgeest en het zoeken naar consensus. Maar ze was er steeds, onze ruimtelijke ordening is er een schoolvoorbeeld van. 

Nu zijn de geesten bevrijd van hun ketenen en komen vrij en voelen zich vrij om te uiten hoe ze erover denken. Wilders en zijn metgezellen nodigen hen daartoe uit en geven hen de woorden in de mond. Islam is fascisme, onze joods-christelijke waarden, onze cultuur. Grenzen dicht. Alle zaken die onderling niet te rijmen vallen, maar wat dondert het. 

De wereld gaat mede dankzij hun naar de verdommenis en de verschoppelingen zijn schuld…

 


Afbeelding: Paul Klee – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.