Hou je gas maar, we huilen nu al volop

Léon Zeytline: Deux jeunes femmes à dîner
Ter inleiding, een reportage van enkele jaren geleden…We richten nu onze blik op Nederland. De zieltjes zijn roomblank, ongerept en zo zien ze er ook uit, die Bataafse meiden. Ze komen uit Dokkum, Goor en Gorinchem en voelen zich belaagd, bespot en gekrenkt. In een oogwenk staat het hele volk op om ze te beschermen tegen vreemdelingen van laag allooi met een niet blanke huid, slechte gewoontes en een afschuwelijk, verachtelijk geloof.

In dit land heerst de goede gewoonte nooit iets in twijfel te trekken als het leed betreft vrouwen en kinderen aangedaan, onze vrouwen en kinderen wel te verstaan. We hoeven Myrthe dus niet om verdere opheldering te vragen, bijvoorbeeld of ze haar verhaal uit haar duim gezogen heeft of aangedikt. Dat is niet netjes en heet seksistisch te zijn. Zonder te dralen nemen enkele partijleiders uit onze volksvertegenwoordiging het voortouw en herhalen het nog maar eens voor wie het niet mocht weten, wie de werkelijke schuldigen aan dit drama zijn, zonder een enkele overdrijving. Keihard.

Nederland heeft nooit iets te maken gehad met kolonisatie, slavenhandel, drugshandel, vrouwenhandel. Discriminatie en segregatie onbestaand. Zeer terecht dat de premier dan ook weigert sociologische categorieën en terminologie te gebruiken. Slechts zorgvuldig met geld omgaan, dat was steeds de boodschap, eerlijk verdiend geld in de handel en op de beurs in het aanzien van de Heer. Deze mentaliteit leeft tevens voort bij onze broeders overzee. Hun president straalt deze onverholen uit, ongetwijfeld een man met genen van zuiver arische origine.

Ter afronding van dit bericht komt nog een rare Chinees aan het woord, een man zonder remmingen. Kijkt u maar… 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.