Genocide in de Oekraïne

El Lissitzky
Een gids voor 10.000 mensen op Twitter geeft les over fascisme, maar vergeet te verklaren wat fascisme behelst:
 

 
Of het komt door een gebrek aan scholing, door indoctrinatie die hij ondergaan heeft of anderszins, dat weet ik na vele jaren nog steeds niet, domweg omdat hij pertinent weigert iets van zijn publicaties, o.m. in Elsevier, aan ons te tonen. Het enige dat hem onderscheid van praktisch elke tweep is dat hij zich eindeloos herhaalt. Starheid is hem beslist niet vreemd. Als hij eenmaal iets in zijn hoofd heeft gezet houdt hij er onverbiddelijk aan vast en haalt vergelijkingen uit de kast die de toets der kritiek niet kunnen doorstaan. Daarbij legt hij lieden waar hij het op gemunt heeft woorden in de mond om, tja, ik kan het niet anders formuleren, ze op een fascistische wijze van repliek te dienen. Nooit zal hij een debat met iemand aangaan. Aangenomen moet worden dat hij daartoe te laf is, bang.
 
Een voorbeeld…
 

 
Tien dagen later nog maar eens…
 

 
Het waarom van dat verzoek valt hier te zien. Van hem geen enkele reactie, geen enkele twijfel ook valt te constateren. Dat de man absoluut niet het verschil kent tussen kwaliteit en kwantiteit is veelzeggend. Dat hij door zijn handelwijze de slachtoffers van welke genocide ook misbruikt voor dubieuze doeleinden is een grof schandaal en kan weggezet worden als gore propaganda.
 
Zou je oprecht de pretentie hebben om daadwerkelijk fascisme te bestrijden hou je je overigens niet dagelijks bezig met de heren Baudet of Dunk en de dames Zwagerman of Nanninga. Dan wijs je op verbanden tussen politiek en economie, de rol van de staat, politie en justitie en betrek je met nadruk ruimtelijke ontwikkelingen bij dit alles, draag je argumenten aan, enfin je doet er alles aan wat binnen je vermogen ligt om klaarheid te brengen in het geopolitieke spel met de middelen waarover je kunt beschikken. Niets van dat al bij deze salonfascist.
 
Wat te denken van al die volgers die hem op z’n woord geloven en z’n tweets, die vaak druipen van propaganda en geheel volgens het schema wij tegen zij zijn gebouwd, slikken als manna dat op hen neerdaalt? Zijn al die mensen verloren voor veranderingen, zeg maar omwentelingen, die acuut nodig zijn en die de grondslag vormen van de oorlog in de Oekraïne?
 
De man in kwestie komt voor wat dat betreft niet verder dan het voorbeeld van de vooroorlogse SDAP, een plan gebouwd op het ideeëngoed van de Italiaanse fascisten. Merkwaardig, hij is bijzonder trots op een niet meer in de handel zijnd boekje en laat steeds na te vermelden dat hij slechts co-auteur was. Het handelt over het Italiaans fascisme, maar dat wist u al.
 
Zullen we het hierbij laten? Vast staat dat salonfascisten nooit de fascist in zichzelf zullen herkennen. Hun de spiegel voorhouden lijkt zinloos.

 


 
Ter overdenking. Zijn sociale media het ideale middel om fascistische praktijken te activeren en te bevorderen? Denk daarbij aan blokkeren van ongewenst en aan de bijna ongelimiteerde macht die deze media bezitten om in te grijpen. Of ze daarvan gebruik maken of niet doet niet ter zake. Voeg daarbij de terughoudende instelling van de wetgever en justitie en het plaatje is compleet.
 
Nog worden deze beelden niet gecensureerd. Nog niet…
 

Gaza Fights Back | MintPress News Original Documentary

 


BIJLAGE: JO HORN EN ZIJN FASCISTISCHE WETENSCHAP


 

 

Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.