De gruwelijke dood

Kruisigingpropaganda

1024px-giotto._the-crucifix-1290-1300_florence2c_santa_maria_novellaLang duurde het voordat het kruis hèt symbool werd voor de christenheid. Dat was toen ze tot staatsgodsdienst werd verheven, eeuwen na het begin als een sekte onder Paulus. Is het toeval dat het kruis zijn opperste gedaante kreeg onder de nazi’s? Het hakenkruis als symbool voor de ultieme wraak op de joden, waarvan gezegd werd dat ze Jezus hadden omgebracht? Vergeet nooit, het waren christenen die de joden ombrachten, ze vierden onder Hitler Weihnachten wie noch nie… Zondags zegenden de predikanten en priesters de soldaten, die voor en na de kerkdienst hun taak en beroep uitoefenden tot verdediging van het eigen volk. 

De joden werden niet verbrand maar proper vergast en uit hygiënisch oogpunt daarna verbrand. Mensen zijn altijd in staat en bereid om taken te verrichten die anderen veroordelen en doen gruwen. Altijd. Alibi’s om tot zulk handelen over te gaan zijn snel voorhanden, denk maar aan de inval door de Duitsers in Polen. De Amerikanen zijn ook maar mensen, met dezelfde kwalen als die Duitsers, in staat tot het plegen van de grofst mogelijke perversiteiten. Atoombommen, napalm. Ook zij vonden de alibi’s, net zoals na 9/11 de War on Terror. Of het een inside job was, zullen we zeker nu niet te weten komen, maar o wat kwam die aanslag gelegen.

Vergeet niet dat het militaire apparaat op de eerste plaats dient om het eigen volk in toom te houden, democratie of dictatuur is van ondergeschikt belang. Volgelingen om perverse, fascistische ideeën als die War on Terror uit te dragen, een eeuwigdurende legitimatie voor het voeren van oorlog en het verbreiden van geweld, zijn steeds voorhanden. Zonder hun hulp zou het onmogelijk zijn. Nogmaals, mensen zijn rare beestjes, de scheidslijnen tussen het doen van “goed of fout” zijn dun, legitimatie om goed in fout te veranderen en vice versa zijn legio. Propaganda is de smeerolie.
 

censuur

Kun je je te weer stellen tegen deze vorm van propaganda, waarvan het eerste doel is dat geen kennis genomen wordt van achtergronden en dat een daad wordt misbruikt voor een illegitiem doel? Ook daarvoor wordt gezorgd, in omgekeerde zin. Heel simpel, via sociale media mag je niet rechtstreeks reageren op dergelijke vormen van verbaal geweld. Bij Twitter heet dat blokkeren. Overtreding van die regels maakt dat je account, je mogelijkheid tot überhaupt je mening te uiten verdwijnt.

In dit verband is het aardig om een “linkse” spreekbuis onder de aandacht te brengen. Ze zijn op die site ontstemd, als ik het goed begrepen heb, dat Google bij het verkrijgen van advertentie inkomsten rekening houdt met de uitstraling van de site. De verantwoordelijke van die site is, als ik me niet vergis een reclamejongen die beter zou moeten weten. Net als propaganda mag reclame niet weersproken worden, de leugens en halve waarheden moeten geslikt worden als zoete koek. 

Lachwekkend wordt het werkelijk als iemand op die site het voor hem opneemt met de woorden:


“…ik moet zeggen dat mijn bloed kookte toen ik dit las:

Hoewel we sterk geloven in vrijheid van meningsuiting en u daarom toegang bieden tot inhoud op het web zonder de zoekresultaten te censureren, behouden wij ons het recht voor”Het citaat wordt afgekapt, maar zijn bloed kookte. Een man schrijft dit die best wel wat mensen in ons schoon Nederland zou willen verdelgen, danwel een spuitje geven. Valt te lezen bij een extremistische tegenstander van hem, dus je weet het nooit zeker. Gezien zijn vocabulaire is het wel goed denkbaar dat hij dit ooit geventileerd heeft. Z’n baas verleende overigens hand- en spandiensten om Tibaert van internet te doen verdwijnen en hij wilde met kameraden me een bezoekje brengen. Dergelijke berichten had ik al eerder ontvangen van de tegenpartij. 

Worden we fijngemalen door dit soort extremisten, zoals het letterlijk in het “groot” gebeurd? En Google? Wanneer het zo te pas komt weten ze die firma voor hun karretje te spannen met als doel: censuur. Het blijft crapuul, links of rechts, maar dat wisten we al.
 


Aanbevolen met het oog op Goede Vrijdag…

BILDANSICHTEN: 
WARUM HAST DU UNS VERLASSEN?

Guido Renis «Kreuzigung»
Von Navid Kermani


 
Uitgelichte afbeelding: bron
Afbeelding boven: Kruisbeeld: Giotto, eind 13e eeuw Florence – bron
Afbeelding beneden: František Drtikol: Étude de la Crucifixion (1914)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.