Ethisch besef

Annemarie Heinrich: Killing timeHet NRC forum…


Het spel om de persoon achter Louis Sartorius begon enkele maanden eerder, terug te lezen onder: Een discussie over een discussie. Het eindigde aldus: “U bent geslepen genoeg om mij te doorgronden? Dan kunt u een prijs winnen! Zie maar: “Het slijpen der geesten”. Wilt u snel meer inzicht verwerven hoe een forumfascist te werk gaat? Neem dan even “Feind hört mit…” door met de betreffende links.

Een naam en het gebruik van een pseudoniem. Ja, waarom onder een alias? Google en zo… Dat hoef ik toch niet weer uit te leggen? Wel vreemd dat anderen zonder mankeren met een alias kunnen blijven deelnemen. Om over trollen nog maar te zwijgen. Juist dergelijke lieden maken onophoudelijk misbruik van de kennis over mijn alias. Hun lust en hun leven. Mij wordt het gebruik van een alias verboden, na een klacht van iemand die onder een alias schrijft. Begrijpt u het nog? Ja, ik zou een hetze ontketenen tegen personen. Ja, dat kan natuurlijk niet.

Ter verduidelijking en herinnering. Een van de deelneemsters aan het forum roept een marionettentheater in het leven. De namen van deze ‘marionetten’ kunt u in het boven vermeld bericht lezen. Elk verstandig mens denkt meteen welke dwaas is hier aan het woord?

Het conspiratie idee wordt echter met graagte door iemand opgepakt. Willens en wetens opgepakt. Het opvallends van al, al maandenlang eerder was dit tweetal op de hoogte van de persoon achter mijn alias. Het marionettentheater blijkt echter hèt middel te zijn om een hetze te ontketenen, niet zozeer op één persoon maar op personen die het onafhankelijk denken nog niet verleerd hebben. Die wars zijn van propaganda. En uitgerekend uit de hoek van die twee fantasten wordt geklaagd dat ik een hetze zou voeren onder een x-tal aliassen…

En geloof het of niet, tot de dag van vandaag gaat ze, de bedenkster van dit poppentheater, en gaan haar kompanen met die hetze door. Steeds nieuwe ‘marionetten’ duiken volgens hun op. Een vlucht naar voren? Ze blijven in ieder geval bezig tot ze een ons wegen lijkt het. En dat ondanks een overstelpende hoeveelheid argumenten in talloze reacties, niet alleen van mij, die het bespottelijke van hun ageren aantonen. Vandaar dan ook deze reactie onder mijn eigen naam.

Het onderwerp is hier ethisch besef. Waar was het ethisch besef bij het bewuste tweetal, die deze poppenkast, dit complot in het leven riep, toen ik nog onder mijn eigen naam schreef? Het gebrek aan elementair fatsoen bij het tweetal vormde voor mij indertijd de aanleiding om te stoppen. En verder, waar is het ethisch besef bij de persoon die zich voortdurend beroept op ethiek? Alle drie gingen toen schuil achter een alias, zeker twee doen het nog. Wie gaan achter deze aliassen schuil? Lafaards, minkukels, provocateurs? Maar ze kennen het spreekwoord, waar rook is, is vuur. Het is de cultuur van de anonimiteit, van internet, van het denken in complotten die jezelf lanceert. Waar staan deze mensen in werkelijkheid voor?

Zo ziet u, meneer Boeijen, het is toch net even anders dan u dacht. Goed lezen kunt u blijkbaar niet, nu niet en eerder dus ook al niet. Pleit beslist niet voor uw politiek vernuft. Er staat overigens: dè bij elkaar gesprokkelde etc. Dè idee kan ook, in een bepaalde samenhang overigens… U weet dat ik gelijk heb?

Meneer Vrijmans, gelooft u werkelijk nog in het bestaan van de hel? Mijn indruk, u leeft in een hel. een door u zelf geconstrueerde. Gepotdekseld en wel.

Willem begrijpt zoiets volkomen. Dezelfde roots… Het verklaren van en geloven in de ene ware leer. En maar blijven preken, het negeren wil maar niet lukken. De ware missionaris. Maar toch, waar is Janneke gebleven? Het antwoord moet toch niet zo moeilijk zijn? Janneke wist er alles van. Een miss is nu eenmaal geen mis, ook al verdient ze de naam miss niet.

Ethisch besef, ethos. Waar zijn ze gebleven?
 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.