Het slijpen der geesten

Cineplex Eaton Centre, Toronto, 1985U bent in het gelukkige bezit van een geslepen geest? Dan moet het voor u niet zo moeilijk zijn te bewijzen dat Louis Sartorius = Paul Lookman = Hanneke van der Meer = Mostafa Mouktafi = JJ de Graaff = Patrick Faas = Veronica Cramer = Olav Meijer = L. Draoui = Annette Reinboud = Alexander H. Corsega = J.W. v. Steijn = Toxopeus. Zelfs als u het bewijs weet te leveren dat de persoon achter Louis Sartorius samenvalt met slechts één van voornoemde personen kunt u € 10.000,- verdienen. Dit is namelijk de prijs die ik uitloof aan diegene die dit raadsel weet op te lossen. Misschien kunt u het beste meteen te rade gaan bij de heer Willem Nijmegen/Janneke van der Veer/Willem van Gelre/Bonnie Slotenbier/Saul Kookpan/Maria Pekelharing/ WillemvanNijmegen (om enkele varianten te noemen) of bij dame Gloria/Gloria Vander/Gloria van der Spek. Ook Harrie Vrijmans (Harrie Vugts) schijnt er meer van af te weten. Wie weet kunnen ze u verder op weg helpen. Zelf zijn ze door mij gediskwalificeerd. Hun gemeenheid, valsheid en grofheid zijn voor mij spreekwoordelijk geworden. Van een leugen meer of minder zullen ze niet barsten, dus wees op uw hoede!


Iets anders, hoeft een moderator zich niet te verantwoorden? De heer Steven de Jong kennelijk niet. De gang van zaken bij het NRC-forum begint onderhand wel in het oog te lopen. De volgende bijdrage van C. Leentfaar spreekt duidelijke taal (gepost op dinsdag 29 juni 2010, 14:32 uur) over “Lokjoden”:

Ik walg van bepaalde reacties op dit onderwerp, DIT zouden dan de lezers van de enige overgebleven kwaliteitskrant zijn. Ik weet niet wie zich eerder aangesproken moet voelen; de lezer of de krant. Juist op sites als deze hoop ik als jongvolwassene nog af en toe wat op te steken van mensen die onderhand wel weten wat belangrijk is, of in ieder het belang zien en de tijd nemen om een onderbouwde reactie te geven; reacties die soms zelfs een sterke persoonlijkheid tonen en waarin eigenbelang nog nauwelijks een rol lijkt te spelen.

Op het moment is daarvan bar weinig te zien, slechts het morren van gefrustreerde onderbuiken en het eeuwige beledigd voelen. Maar wat voeg je nu daadwerkelijk toe aan de samenleving (voor zover nodig), en voor mij belangrijker: wat neem je allemaal wel niet voor lief zonder dát ook mee te nemen in je beklag? Hoe blind zijn we hier voor de onderliggende factoren, en is het niet belangrijk daar eerst concreet in te zijn?

Persoonlijk ben ik juist zeer te spreken over de bereidheid van beide partijen (het laat zich eenvoudig vertalen als ‘moslims’ en ‘joden’) om haar andere kant te laten zien en tot inkeer te komen. Dat dat niet genoeg speelt met onze emoties en (gek genoeg) daardoor minder nieuwswaarde heeft wil nog niet zeggen dat de werkelijkheid ook ten onder gaat, ho eens even.

[sarcasme aan] Laten we de beweegredenen in dit conflict inderdaad maar beperken tot de voor ons te bevatten argumenten, je zou er maar naast zitten als weldenkend mens, blijkt dat je al die tijd alleen probeerde te bewijzen hoeveel gelijk je hebt. Zelfreflectie zit ook alleen maar in de weg als je voor jezelf op wil komen. SCOREN MOET JE! Ik heb een mening dus ik ben! [sarcasme uit]

Tot slot wil ik dit podium dan ook maar meteen gebruiken om Mevr. Anne Aarts ontzettend veel succes te wensen in haar megalomane haat en onbegrip voor het gelijkheidsbeginsel, zelf toont ze al aan voor dit onderwerp geen enkele overweging waardig te vinden en toch besluiten eraan deel te nemen. Kortom te beschikken over genoeg contactgestoorde trekjes om haar tegenstanders met de grond gelijk te maken zonder daar zelf nog (emotionele) nadelen aan te ondervinden.


Hoeveel aliassen heeft mevrouw Aarts inmiddels al gehanteerd? Waartoe dient het modereren vraag je je af. Moderator Steven de Jong is volledig incompetent gebleken om maar iets te doen aan al die malversaties op het forum in het bijzonder aan die van een Nijmeegse anonymus en zijn glorieuze vriendin uit de veenkoloniën, Gloria van der Spek. Integendeel, warhoofden en smeerkezen kunnen ongestoord hun gang gaan. Klachten uit die hoek van Harrie Vugts en Gloria van der Spek werden zelfs door deze moderator gehonoreerd en onderwijl werd mij de verplichting opgelegd weer te reageren onder eigen naam. Ook nadat ik deze moderator omstandig had uitgelegd wat de achtergrond was van het hanteren door mij van een alias. Voor alle duidelijkheid, een van die redenen kan ik inmiddels verklappen: de gebeurtenissen in Dendermonde, het werk van mijn vrouw gekoppeld aan iets verschrikkelijks dat mijn moeder is overkomen. De andere achtergronden hingen o.a. samen met mijn Nijmeegse verleden. Het is zonder meer een grof schandaal dat deze moderator een vuilspuiter, leugenaar en bedrieger nog steeds toestaat, onder allerlei namen en talloze trollen en ongestoord tot heden, zijn handwerk te verrichten. Als zoiets mogelijk blijft gaan je gedachten ook onwillekeurig richting de “fascisme-discussie”, onlangs gevoerd op het weblog van de NRC: 39. e. starink e.v.

Ferm zei meneer De Jong daar over zichzelf richting iemand die hem als fascist bestempelde:

Ik waardeer u zeer als vaste discussiant op dit forum, maar maak deze keer wel ernstig bezwaar tegen het verwijt dat de redacteur, in dit geval ondergetekende, een fascist zou zijn. U slaat de plank volkomen mis. Hier wil ik het bij laten, omdat ik verder niet mijn mening kan en wil geven over het onderwerp van deze lezersdiscussie.


Heeft deze moderator werkelijk wel eens nagedacht over fascisme, heeft hij weet van fascisme? Het valt ernstig te betwijfelen. “De fascist in jezelf bestrijden”, zou hij ooit deze uitspraak gehoord hebben? Ondertussen geeft hij zo te lezen volledig carte blanche aan een notoire fascist, Maria Pekelharing etc. dus. Zoiets geeft stof tot nadenken. Ook over de gang van zaken bij de NRC.

Als moderator viel Steven de Jong al lang niet meer serieus te nemen en beslist niet alleen door mij. Dat hij hoogst kwalijke vuilspuiterij aan mijn adres laat staan en mijn reacties verwijderd is wel het toppunt: censuur dus. Zouden andere deelnemers soortgelijke ervaringen hebben? Wellicht doet hij aan een bepaald soort carrière-planning, gezien de ontwikkelingen in het media-wereldje. Het zou me niet verbazen.
 
Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.