De PVV pedoclub

William-Adolphe Bouguereau
Ooit waren er de normen en waarden, vervolgens kwam de mentaliteit en nu hebben we te maken met de joods-christelijke waarden. Waarom doen politici beroep op een dergelijk vocabulaire? Omdat ze nietszeggend is, iedereen stelt zich er wel iets bij voor en knikt dan al snel ja. Want zeg nou zelf, wie is tegen waarden of tegen het algemeen belang?

Slim als hij is, gebruikt Wilders de term normen nooit. Hij maakt terecht een onderscheid tussen normen en waarden en dat hoeft niet te verbazen. Als hij zich zou uitlaten over normen zou hij concreet moeten worden over zijn doelen. Dat is wel het allerlaatste wat hij wil. Met die waarden kan hij goochelen, inspelen op trends of die creeëren, een praktijk die we steeds vaker zien, van caviapolitie tot pedojacht. Het zijn uitlaatkleppen voor ongenoegen dat steeds latent aanwezig is onder de bevolking. De compenent die hier vast aan verankerd is, is angst. We weten het, het gevaar van de “ideologie” Islam met zijn eeuwenoude “Mein Kampf”. 

Stel je voor dat Wilders zich zou beperken tot normen. Wat bleef er dan van hem over, politiek gezien? Niets. Vandaar dat het zo lachwekkend is over de gebroken verkiezingsbeloften van hem te praten. Die waren slechts een lokkertje om twijfelende kiezers achter zijn kruisvaardersvaandel te krijgen. Feitelijk doet Wilders niets anders dan achter een geschapen vijandbeeld zoveel mogelijk aanhang voor zijn beweging te verwerven onder dat deel van de bevolking dat een aversie heeft tegen alles wat ingewikkeld is of lijkt en hun rust dreigt te verstoren. Daarom mag en moet zelfs alles wat met het menselijk zijn te maken heeft afgebroken worden. Onderwijs, cultuur, feitelijk alles wat ons geestelijk kan verrijken. Kost geld, veel geld en wij maar betalen. Milieu, klimaatverandering. Onzin. We houden onze broek op, moeten de Grieken en zwartjes ook maar doen. 

Via de weg van die waarden en strijd tegen heeft Wilders zich bijna ongrijpbaar gemaakt. “Het volk begrijpt het, de elite niet”. Hij heeft hiermee nog een ander wapen in de hand, dat van belachelijk maken, verdacht maken. “Doe normaal man”. Z’n archivaris Bosma houdt het nauwgezet bij. Z’n aanhang weet hoe je dat varkentje moet wassen, zie internet en de “nieuwe journalistiek”. 

Het mooist van al is als je criticasters de mond kunt snoeren onder het devies van kijk ons eens goed zijn en zij slecht. Je gaat ze stalken of hoe je een dergelijke praktijk op internet moet noemen, totdat ze het loodje leggen. Gevestigde media kunnen zich enigermate wapenen tegen deze methodes, bij correcte sites wordt het al veel moeilijker en individuele inzet wordt regelrecht besmeurd en kapot gemaakt. 

Een voorbeeld. Via Twitter en vermoedelijk ook via andere wegen woedt momenteel een strijd gevoerd om sluiting te verkrijgen van een pedofielenclub. Hou me ten goede, ik volg dit soort zaken niet en ik ben allergisch voor een heksenjacht op personen. We leven in een rechtsstaat en dat moet vooral zo blijven. Dat het altijd beter kan, daar twijfel ik geen moment aan. Daar hebben we de politieke instituties voor.  De enige bijdrage, en een zeer fundamentele, is het publieke en politieke debat over kwesties die ons raken. Zo ook hier. Daar wordt iedereen wijzer van en kunnen we desnoods onze normering, die normen dus, aanpassen. Dat is helder en iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Zo niet een aantal zelfbenoemde fatsoensrakkers. Een petitie zetten ze op touw, ontvangen Dion Graus in hun midden en maken veel tam-tam. En weer, zoals steeds, wordt het volk in tweeën gedeeld, zij de goeden met hun volgelingen, de anderen zijn ofwel gedogers of viespeuken, of beide zelfs. De leider van dit alles is ene Henk Bres. Z’n kameraadje is m’n zelfbenoemde biograaf. Twee geluksmomenten vallen voor deze lieden, uiteraard PVV in hart en nieren, samen. Ze kunnen zich ontdoen van critici van Wilders en z’n beweging door dezen een stempel op te drukken, anderzijds  kunnen ze meer glorie op zichzelf en hun goede zaak en die van Wilders laten afstralen. Een tweesnijdend zwaard. Wees ervan overtuigd, deze lieden schrikken nergens voor terug. 

Ene Jekylline richt zich aan mij en ik verzoek haar liever Dirk Hartman te informeren: “aaaah daar komt de pedo weer uit de mouw”. Zonneklaar is het inmiddels voor mij dat lieden die ongestoord laster en smaad verspreiden de gereedschappen, om dat verder te doen, ontnomen dienen te worden. Zij maken er misbruik van, in dit geval van het leed kinderen aangedaan, om er zelf als moreel superieure wezens op te komen staan. Niets is minder waar.  Hun stalking methodes, indertijd door ene Jeannie op mijn persoon ingezet, hebben inmiddels een absoluut dieptepunt bereikt. Een aantal mensen zijn willens en wetens beschadigd, zelfs in de uitoefening van hun beroep. 

Tweets aan Henk Bres, niet toevallig van Jekylline, bij het maken van dit weblog. Over de persoon Bres stond dezer dagen op internet dit bericht: 

Hofstijl: “Henk Bres is niet gewelddadig, okeee!!???”Schermafdruk 2018-05-20 01.57.32
Uitgelichte afbeelding: William-Adolphe Bouguereau – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.