Een SS-bewonderaar

Een jaartje gelden viel bij de aanloop naar de Statenverkiezingen het volgende op internet te lezen:

Rechtsextremisten actief bij de PVV

En wie figureert prominent in het getoonde lijstje: Dirk Hartman*, bij twitteraars bekend onder de account @DoktahD, nu @baronvbeauluna*, min of meer intiem met @____Jeannie____. Beiden welbekende figuren op dit blog. Ter informatie neem ik het onderdeel over deze persoon integraal over van de site Kafka. Twitteraars doe er uw voordeel mee, zou ik zeggen.
Dick Hartman (1960) uit Wateringen ondersteunt de PVV in Zuid-Holland. In 1982 stond hij twee keer kandidaat voor de neonazipartij Nederlandse Volks-Unie (NVU) voor de Tweede Kamer en de Haagse gemeenteraad, maar hij werd niet verkozen. Wanneer eind jaren negentig het internet opkomt, is Hartman betrokken bij verschillende websites rondom de SS en NSB. Hij gebruikt de schuilnaam “Seyffardt” waarmee hij verwijst naar de Nederlandse generaal Hendrik Seyffardt die in de Tweede Wereldoorlog met het nationaalsocialisme sympathiseerde en naar wie een SS-regiment vernoemd werd. Rond de eeuwwisseling werkte Hartman mee aan een website over Nederlandse vrijwilligers in de Waffen-SS. Dit project heette De Ordonnans en had ook een eigen tijdschrift. Na kritiek plaatst De Ordonnans een stelling dat ze geen neonazi’s of Holocaustontkenners zijn en niet aan politiek willen doen. Op de website staat een tijdschrift van oud-SS’ers uit Duitsland en er worden advertenties uitgewisseld met een uitgeverij en tijdschrift van Belgische oud-SS’ers. In 2001 schrijft Hartman dat hij al 15 jaar lang bijeenkomsten van voormalige Waffen-SS’ers bezoekt die zich in de Hilfsgemeinschaft auf Gegenseitigkeit der Soldaten der Ehemaligen Waffen-SS (HIAG) verenigd hebben. In 2007 staat er een herdenkingsartikel op Hartman’s website voor de Haagse SS’er Karel Weber, die kort daarvoor overleden is. Er staat een variatie op een SS-kreet bij: “Seine Ehre Hiess Treue”.

Het complete artikel valt terug te lezen onder: Mussolini-fan, SS-bewonderaar en … steunen Wilders

@____Jeannie____ Welterusten lieverdje sweet dreams xxx

 

* Update:

 

RT : Denk aub na voordat u domme dingen doet, meneer Scaf. Niet voor niets heb ik een nieuw account. Nogmaals:…ps: Later bleek dat de man Dirk heet en niet Dick.7 gedachten over “Een SS-bewonderaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.