Wilders veroordelen?

De ezel, een trouwe mensenvriend.
Daar was al sprake van in 2011. Dat kan toch niet? Een man die staat voor een vrijheid, met alle mogelijke middelen zo hartstochtelijk verdedigt door het Amerikaanse establishment. De vrijheid van u en ik zien er een stuk bescheidener uit. Vrij van zorgen, vrij waar we kunnen gaan en staan waar we willen, vrij om onze gedachten uit te spreken. Wat wil een mens meer? Juist deze bescheidenheid kenmerkt het overgrote deel van wereldbevolking. Onze democratie, onze mensenrechten nemen ze vaak met een korreltje zout omdat ze weten dat het een vlag op een modderschuit is. Zij ervaren ze aan den lijve, economisch, militair en cultureel. Zij willen hun verantwoording nemen maar mogen dat niet. Wij kunnen en mogen dat wel, waarom laten zovelen dit na, op de eerste plaats Wilders?

Wilders is als een poppetje, een harlekijn in het geopolitieke spel. Te vrezen valt dat hij dat zelf niet beseft. Zijn activiteiten worden met welbehagen aanschouwd door de neo-cons aan gene zijde van de oceaan. Ze zien in hem een nuttig werktuig om Europa weer te laten wegzinken in nationalisme. Zij streven naar een nieuwe wereldorde van Vancouver tot Vladivostok onder hun regie. Merkwaardig, het fascistische model in Italië en Duitsland baseerde op gelijke grondslagen. Zonder een enkel verantwoordingsbesef voert Wilders een hetze en stapt daarmee in de voetsporen van de volkstribuun, de propagandist. Hij hoort veroordeeld te worden. Ga er maar vanuit dat dit in Duitsland gebeurd zou zijn, vanwege Volksverhetzung. En waarom hier niet?

Welke vrijheid staat ons te wachten als het model “Wilders” van kracht wordt? Voor mensen met het verkeerde geloof is dat zonneklaar. En voor de overige bevolking? Dienen we Wilders niet tijdig te laten veroordelen? Inmiddels is er meer dan genoeg documentatie voorhanden voor diegenen die willen weten. Ga daarmee aan de slag, zou ik willen zeggen. Handel.ps


Het bovenstaande is snel in een opwelling geschreven. U begrijpt dat ik even tussendoor mijn gal moest spuwen vanwege wat ik dagelijks onder ogen krijg op internet. Ben je gvd jaren in de weer om een ietsiepietsie duidelijk te maken over fascisme, word je opgezadeld met mensen die je het spreken onmogelijk willen maken onder het mom van anti-fascisme. Die anti-fascisten lust ik rauw. Mensen die anderen wensen te beperken in hun uitingen met verantwoording en al, reken ik tot fascisten van de kwalijkste soort, hoe links, anarchistisch of weet ik veel ze zich zelf zien. De namen kent u, ik ga ze niet steeds herhalen. Ze gaan maar door, dag in, dag uit. Verantwoording afleggen over wat ze zeggen, doen of nalaten te doen? Ho maar, dan geven ze niet thuis, als ware, achterbakse, doortrapte fascisten.
 
Waarom krijgen ezels niet het respect dat ze verdienen? Zonder hen was de huidige beschaving onmogelijk geweest. Het wordt nauwelijks beseft.

Nog wat, niet onbelangrijk. Dit bericht heb ik geschreven tijdens de uitzending van een hommage aan Penderecki op Arte. Mijn dierbare vriend in Portugal had me een tijd geleden verzocht een prachtige opname met werk van deze componist op mijn weblog te plaatsen. Verdwenen, zoals u weet, dankzij die genoemde anti-fascisten. Z.s.m. zal ik dat weer herstellen.
 
Foto ezel: The Gifts Of Life – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.