Gaat een politieke kleuter zijn memoires schrijven?

Bert Hardy: Chinese Seamen (1942)
De man noemt zich anarchist. Hij steunt, in navolging van Domela Nieuwenhuis, op Jezus van Nazareth. Bij Domela vond een ontwikkeling plaats, van christen tot anarchist, bij onze man wordt het een symbiose, christen-anarchist. In de verkiezingsoverwinning van Syriza vindt hij wederom een mogelijkheid om zichzelf in scène te zetten. 


Bommelding Kluftje op Krapuul (25-1-2015):  “Een oude anarchist heeft toch wat te vieren #Syriza

Toen ik bij “de anarchistische beweging” kwam liepen er “oude anarchisten” rond – van voor de oorlog – aanwas na de oorlog was er pas sinds de dagen van Provo. Het is een beetje een rare gewaarwording nu zelf die “oude anarchist” te zijn, want kan ik nu vertellen van heldendaden en heldendagen?

Ach, wie weet, bij nader inzien. Ik motiveer even waarom ik mij in de titel zo noem. Voor mijn gevoel is er wel een verschil tussen “de Nieuwmarkt”, “het Maagdenhuis” en Provo met wat er voor de oorlog gebeurde. Op de keper beschouwd zou het echter kunnen meevallen. Genoeg!Ooit zo’n politiek onnozel vertelseltje gelezen? Je proeft de bekrompen kleinburgerlijke geest bijna uit elk woord. Feitelijk staat er niks, nul komma niks.

Via kleuterbewegingen als Provo komen tot heldendaden. Je maakt wat mee op je oude dag. Oudjes die teren op acties die bij voorbaat nergens toe leidden. Ludiek, mariniers op de Dam, kraken. Ze waren helden, daar zijn ze veertig jaar later nog steeds van overtuigd en juist daarin schuilt hun grootste mislukking, ze hebben niets bijgeleerd, hun ervaringen niet omgezet in een theoretisch kader en vice versa. Vandaar ook dat ze voor wat betreft de geschiedenis voor niets geleefd hebben. Tragisch.

Om wat in beeld te blijven wat egotrippers als André zoal van zich geven, let wel, nooit iets waar een ander zijn voordeel mee kan doen, heb ik maar weer eens z’n Twitter lijntje bekeken. Het is voortdurend raak bij die man. Twee voorbeelden:Schermafdruk 2017-11-23 00.05.42
Schermafdruk 2017-11-23 00.04.45

 

 


Een tweedehandstwietje zegt deze onnozele hals als hij voelt dat hij zich belachelijk heeft gemaakt. Bij Jochem tapt hij uit een ander vaatje. Een ziekelijke pedojager-jager zegt de man van kutje13 en kutjes. Nog toelichting nodig? Een goor manneke toch, die André, vindt u niet?

In tijden niet meer, zegt hij langs de neus weg. Nou, pas sinds een half jaartje volgt hij haar niet meer, zijn vroegere tipgeefster bij Krapuul. Ook rechtstreeks via haar is hij dus volledig op de hoogte wat die vrouw uitvrat richting Tibaert. En dan durft deze beschaafde meneer richting Jochem kloothufter te zeggen. Reken er maar op, Dichtung und Wahrheit wordt de basis voor zijn meesterwerk, waarbij de waarheid beslist auf der Strecke blijft. Werkelijk niets anders kunnen we van deze man verwachten. Een fantast.

Sjaakie en Kluftje op Twitter, voor wie het mocht boeien. 

Weet u wat? Ik ga eens wat spul uit de anarchistische beweging op internet zetten, te beginnen met een brochure van Bas Moreel. Alles uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, mikrofilm of op welke andere wijze ook zonder toestemming van de uitgever.

Kom daar bij André en Ina om, twee zielige, crapuleuze figuren, die nooit gehoord hebben van “bezit is diefstal”. Bleef het nog maar daarbij. Helaas is dit niet het geval, aan het geestelijk eigendom van een ander hebben ze volslagen lak. 

Een reactie…Grappig, inhoudelijk heeft hij weer niets te melden en gaat nergens op in. Hij heeft in de distributie gezeten, weten we dat ook weer.TIBAERT BLOGSPOT

Update 25 april 2017


Uitgelichte foto: Bert Hardy – bron

Een gedachte over “Gaat een politieke kleuter zijn memoires schrijven?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.