Heel leuk…

Alfred Eisenstaedt: Parijs (1963)ALDEGON

Verrassend, die account van mijn vrouw…

Dit bericht van ene Kang Ucup stamt van 25 augustus 2014. Deze tweets vielen gisteren bij hem te zien. Wie is die Kang Ucup was de vraag toen ik de volgende tweet zag:


Schermafdruk 2016-09-01 19.34.30Kent die Kang mijn vrouw? Is Kang terdege geïnformeerd door deze Bataafse, zich noemende Gavi Mensch? Mensch, Gutmensch… Nou ja, daar kom je dus niet achter, vandaar dat Twitterlijntje. 

Eveline gaf ook een linkje voor mij door. Er komt een verhaaltje te voorschijn waarop auteursrecht geclaimd wordt. Een afschuwelijk verhaaltje afkomstig van iemand die een portret geschilderd heeft van haar vriendin. De gelijkenis, vooral die oogjes, frappeerde mij…

Het verhaaltje gaat over sexueel gefrustreerde Palestijnen die beter af zijn met opblaaspoppen dan met bommen. Wie niet? Vertel het even de Amerikanen, zou ik zeggen. En steeds weer die focus op mannen. Zijn Carla en Eveline gefrustreerde potten? Je zou het bijna gaan denken.

De Twitteraccount gebruikt m’n vrouw slechts voor nieuwsgaring. Ze is wars van “sociale media”. Sociaal kun je slechts in de dagelijkse realiteit zijn, weet ze. Daar kunnen asocialen zich gelukkig nauwelijks laten gelden, op internet helaas des te meer. Ze heeft haar account sedert lang al aan de openbaarheid onttrokken. De volledige lijst met reacties staat ook hier. Dan weet u voldoende. 

De tweets van de Bataafse dame sluiten perfect aan bij die van het schorem aan PVV zijde. Eveline werkte dan ook nauw samen met deze lieden om haar doel te bereiken. Werkelijk, de onbeschoftheid van die vrouw gaat alle perken te buiten. In haar ogen zijn mensen die zich niet aanpassen aan haar mentaliteit horken. Een groot kunstenares, een Doña, is het ongetwijfeld met haar eens, ze heeft een scherpe blik.


Tja, het stukje was voor mij bestemd…

 

maandag 25 augustus 2014

Gastcolumn Chawwa wijnberg: Netanyahoe

 

Geachte meneer Netanyahoe,

U zou eens iets anders kunnen gooien dan bommen. Wat dacht u van opblaaspoppen? Die jonge mannen in Gaza zijn seksueel zo gefrustreerd. Hebben ze toch een vrouw om op te blazen, kunnen ze hun zaad toch ergens in stoppen en kalmeren ze wat.
Een stuk of 
honderdduizend met op een van de vijf dames een opblaaspompje. Hebben ze iets om over te vechten.

Er moeten natuurlijk wel nieuwe opschriften op: Allah hoe akbar

Je hoeft niet te wachten op het paradijs. Dit kan geen kwaad. En het mag van Allah. Als ze er langer dan tien minuten overdoen om de opblaaspop te vullen gaat ze zingen. Zo kunnen de aankomende heren leren om het niet zo haastig te doen. En o ja, zet er op: Uitgevonden door een Palestijn en de mond en tussenbeense openingen zijn extra groot. Ze geloven daar alles.

Daarna 100duizend speeltjes voor de kleinen. En leuke leerboekjes. Na een jaar als ze aan de cadeautjes gewend zijn, spelletjes waardoor ze leren delen en auto’tjes met de tekst mijn beste vriend is een jood.

PS
Wat heb je te verliezen? Fondsen voor deze aanschaffen zijn makkelijk te werven.


Chawwa Wijnberg

 

Wankel niet
Wankel niet moedigen
vaar strak aan de wind
het fluit in de touwen
trotseer wraakgodinnen
lach trots
als een kind
kijk naar de vogels
hoor hoe ze schreeuwen
ze duikelen, ze meeuwen
wankel niet moedigen
spreek tegen
spreek tegen de wind

©Chawwa Wijnberg

25-8-2014


©All rights reserved Chawwa Wijnberg 2014 
www.chawwawijnberg.nl

“Vrouwen op de vlucht” kunt u op de desbetreffende website bewonderen

Geplaatst door     

 

 

Het mensverachtende uit dat stukje van mevrouw Wijnberg spreekt boekdelen, haar vriendin noemt het intelligente humor. Lang leve het zionisme, het fascisme, het nationalisme en het militarisme, maar ook het racisme en seksisme zullen we maar denken. Over het “kindermisbruik” in de tekst zullen we maar zwijgen. Leren delen zegt ze ook. Bij deze dan…


ps
Enkele jaren later valt dit te lezen: Ophef over dichtregel in boekhandel Middelburg: ‘Dit is wansmakelijk’. Trek uw conclusies.
 
Uitgelichte foto: Alfred Eisenstaedt – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.