Der Führer hat immer recht…

Milton Greene: Juliette Gréco – “Je suis comme je suis” (1960)
Het is o zo makkelijk om de geest te ontwaren die al eeuwen de joden verstootte en brandmerkte. De geest, die Adolf Hitler bezielde tot de Endlösung. Dat vervloekte ras moest voor eens en altijd ausgemerzt worden. Het wordt weleens vergeten maar het betekende ook de finale overwinning van het patriarchaat op het matriarchaat. 

IJverig werd gevorst of men soms in de familie een achtste of een zestiende jood was. Stel je voor! In Nederland was dat alles haarfijn geregistreerd en was snel na te trekken. Maar in Rusland, in de Sovjet Unie? Toen, tijdens de WO II met al die gevluchte West- en Ostjuden? Vergeet ook niet dat de in wezen zeer christelijke strijd van Hitler ging tegen Jüdisch-Bolschewistische Weltverschwörung.

Churchill had overigens al veel eerder uit de doeken gedaan hoe dat zat met die joden in Rusland, let wel, een ras: “Some people like Jews and some do not; but no thoughtful man can doubt the fact that they are beyond all question the most formidable and the most remarkable race which has ever appeared in the world.” * En hij wist, overal zaten joden achter. Een superieur ras, maar o zo bedreigend voor de wereldvrede.

Zeer voor de hand liggend is vervolgens dat over hen gezegd wordt, ze zijn het zelf schuld, die joden. De joden zijn apart, ze zijn een volk, een ras. Ook hier dus weer de historische continuïteit, vandaag weer prachtig geïllustreerd door een tweetal tweets. 


Op dit overzicht wordt commentaar geleverd en je bent meteen met stomheid geslagen:


Schermafdruk 2016-09-04 22.23.03 Schermafdruk 2016-09-04 22.24.02

 

 Wel nog dit. Waarom worden onze feitelijke bevrijders, die uit het Oosten nooit uitgenodigd op een 5 mei herdenking? Zonder hun bloedtol had Nazi-Duitsland wellicht de oorlog gewonnen en was het een bondgenoot geweest van de USA. Of zie ik dit verkeerd? Je hoeft maar de geschiedenis te kennen van Ford-Köln en je weet eigenlijk al voldoende. Auschwitz was een bagatel voor Roosevelt cs, ook dat durf ik te stellen: Jan Karski.

Over fascistische continuïteiten in West en Oost moest het maar eens een keertje gaan, over de verdwijntruc van het antisemitisme door het wederom in de vernietiging voeren van joden dankzij extremisten als Wilders en dochter Le Pen. Ze noemen het joods-christelijke normen en waarden waarmee ze hun handelwijze legitimeren. Een citaat uit Die Zeit van 1950 om dit te illustreren, eentje over het gewenste taalgebruik in Rusland:


Das Wort „Kosmopolit“ fand 1935 folgende Auslegung: „Eine Person, die behauptet, keiner bestimmten Nationalität zuzugehören, sondern die ganze Welt als ihr Vaterland betrachtet.“ Aber die Haltung des Kosmopoliten wird 1949 so gedeutete: „Eine antipatriotische bürgerliche Auffassung, die heuchlerisch behauptet, die ganze Welt sei ein Vaterland und die den Wert des nationalen Kulturerbes ablehnt und sich weigert, ihr eigenes Vaterland zu verteidigen.“


Wie waren en werden als kosmopoliet aangeduid in dit land van Vadertje Stalin, dacht u?


* “Zionism versus Bolshevism: A Struggle for the Soul of the Jewish People.” (Illustrated Sunday Herald – 1920)

 

 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.