Brandstichten

Marlene Dumas: Het Kwaad is banaal (1984)schermafdruk-2016-09-25-05-39-46
Banned Books Week

Goed van vertrouwen is best, maar moet je onderdak geven aan een pyromaan, een brandstichter? Dat lijkt me niet verstandig. Psychopaten moet je opsluiten, alcoholisten behandelen en misdadigers bestraffen. Overzichtelijk toch? Maar wie zijn psychopaat, alcoholist of misdadiger? Als ik afga op de berichten die over mij verschenen zijn op internet ben ik een combinatie van al dit soort personages. En veel meer. antisemiet bijvoorbeeld, nazi, zeg maar zo’n beetje alles wat iemand tot verderfelijk persoon bestempeld, tot onmens, tot monster. Toch voel ik me een eenvoudige ziel die nog nooit een vlieg kwaad gedaan heeft.

Weerleggen van laster, smaad en alle andere mogelijke smeerlapperij is onmogelijk en bovendien voor de verkondigers van dat soort zaken koren op de molen en zelfs een bevestiging van hun gelijk. Als mensen zich op een dergelijke wijze wensen te uiten doen ze dat in alle vrijheid en mag je veronderstellen dat ze nog enigszins over hun positieven beschikken en kaf van koren weten te onderscheiden. Bij volle verstand brengen ze dus mensen in diskrediet en trachten hen het spreken onmogelijk te maken. Hoe kwalificeer je dergelijke mensen?

Gisteravond viel deze oproep te lezen: “Lijkt mij @Frontaalnaakt dat dit een reden tot aangifte is”. Wat viel te lezen om deze oproep te rechtvaardigen? “Kan antisemiet, vrouwenhatende en IS-fan Breedveld zijn stalkerige obsessies svp op iemand anders richten? Wordt een beetje saai.” Degene die de oproep deed ging zelf en in commissie nog veel verder richting Tibaert. Is dit personage schizofreen, een fascist?

Ook dit, een viertal is hier tezamen die je als dwaas dan wel als regelrechte smeerlap kunt beschouwen:

 

30 Juil

 

Een door Dirk Hartman onder de naam De Dorpsgek – Rommedoe speciaal aangemaakt blog volledig aan Tibaert gewijd.


Twee jaar geleden was dat. Mooi, Huib Riethof, ooit wethouder ondanks zijn partij, de PSP, is het volstrekt eens met Dirk (Dick) Hartman, ex-NVU en als schrijver bekend onder de naam Seyffardt. Nog iets gemeenschappelijks hebben ze, ze dreigen, ze eisen, maar gaan niet in op vragen. Zich verantwoorden zullen ze pas doen als het tot justitiële vervolging komt. 

Toch voegt zich nummer een, die van de oproep aan Breedveld (op diens site reageerde hij nooit vanwege het bloot…), bij volle verstand mag ik aannemen, bij nummer twee, iemand die zo diep gezonken is met zijn bedrog en dreigementen aan het adres van Tibaert, dat ieder weldenkend mens of hem tot rede zal trachten te brengen of hem mijdt. Voor mij zijn een en twee een pot nat. Ze weten wat ze uitgevreten hebben, ook in samenwerking met anderen waaronder dit individu,  en rekenen op de vluchtigheid van het medium en de korte memorie van niet direct betrokkenen. Die vlieger gaat bij mij niet op.

Ik eis rectificatie van alle smaad, laster en malafide uitingen van hen aan mijn adres. 

Van mijn kant kunnen ze uiteraard niet rekenen op enig bluswerk. De fascistische veenbrand die ze hebben weten gaande te houden en zelfs opgestookt hebben moeten ze maar zelf doven, dan pas wordt voor iedereen inzichtelijk wat zich m.b.t. Tibaert heeft afgespeeld. Een leerstuk in fascisme. 

Hier een les van Max Frisch, geschreven vanuit de ervaring met de nazi-tijd: “Biedermann und die Brandstifter – Ein Lehrstück ohne Lehre”. De eerste scène…

Biedermann und die Brandstifter

Brandstichten… Fahrenheit 451… Waar moet je die twee opstokers toerekenen? Tot de brandweerlieden of tot de “book people”? Of weer anders, het ene moment zus, het andere moment zo?Bekijk deze film van Truffaut maar, als u hem nog niet gezien heeft. 

Bedenk verder nog dit, in de ogen van De Raaij kunnen christenen geen politieagent zijn, 95% van de politie deugt volgens hem zelfs niet. Toch zoekt hij regelmatig contact met de politie i.v.m. vermeende wandaden begaan door Tibaert. Zie zijn oproep van gisteren. Zou hij iets van fascisme begrijpen? Hij denkt van wel: “Kluftje en het fascistisch gespuis…”.


Voor wie het nog niet wist, ik vertel geen sprookjes en liegen en lasteren doe ik niet… 

 
Uitgelichte afbeelding: Marlene Dumas – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.