Kindermoord

Peter SolarzArts en Auto, het meest perverse blad op de mediamarkt

 Bij het opruimen kwam ik spul tegen dat eens gediend heeft als illustratiemateriaal. Meer dan veertig jaar oud is het en bij het lezen besef je pas goed welke grote sprong voorwaarts we als samenleving hebben gemaakt in luttele jaren tijds. We zijn werkelijk de primitiviteit ontstegen. Werden toen nog massaal kinderen van de weg gevaagd, nu hoeft dat niet meer. Auto’s zijn volstrekt veilig geworden en we transporteren er onze kinderen van hot naar haar mee. Kinderen horen niet op straat. Verlangend zien ze dan ook uit naar de initiatierite op hun achttiende als het moment is aangebroken dat ze alleen de ruimte mogen gebruiken en veroveren. De ruimte die inmiddels geheel afgestemd  is op de auto. U ziet, laat de markt maar zijn werking doen en alles komt op zijn pootjes, wieltjes terecht. Syrië


Syrië

 Elders worden kinderen uitgemoord, verhongeren. Ze hebben de pech in landen geboren te zijn waar onze beschaving nog niet is doorgedrongen, nog niet de daar heersende barbaarse heeft kunnen verdringen. Samen met de spelers op de vrije markt stellen onze strijdkrachten alles in het werk om orde op zaken te stellen.  Daarvoor moeten offers gebracht worden, nog steeds, het is niet anders. Zei minister Albright indertijd niet terecht, dat is het offer waard, nadat ze vernomen had dat de sancties dankzij Clinton minstens 100.000 kinderen in Irak het leven hadden gekost? U weet, die oliekraan voor het wel en wee van het autootje moest weer onder controle komen van het Vrije Westen. Het is gelukt, godzijdank. 

Het brengen van offers is onlosmakelijk verbonden met de joods-christelijke waarden waarop niet alleen fascisten zich wensen te beroepen. Des te opmerkelijker dat een van huis uit katholieke krant, spottend ook wel het pastoorskrantje genoemd, opriep tot “Stop de Kindermoord”. Dagelijks berichtte de krant over de tol die het vrije verkeer weer geëist had. Niet verwonderlijk dat dit dagblad ten onder ging. We willen ons geweten niet bezwaren en kijken het liefst de andere kant uit. Media, zonder de inkomsten van reclame, zijn bovendien ondenkbaar.  Ook die media maken deel uit van de vrije markt, een van de ankers van onze beschaving waar de vrijheid tot spreken, je te uiten, het hoogste goed is. 

 

 

 

 


 


Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.