Enigjes, en o zo gezellig… Geesje, ook PVV

· cultuur, fascisme, internet, justitie, vrouwen
Auteurs
George Hendrik Breitner – Meisje in kimono
Geen enkel sociaal netwerk is zo grappig als Twitter.  Denk dat het komt doordat je zo snel in contact komt met wie dan ook. Een dezer dagen vertelde me iemand dat er nogal wat mensen op Twitter actief zijn om een partner te vinden. Niets mis mee. Eenzaamheid is ook niet alles weet ik uit mijn vriendenkring. Was het dat, waarom Jeannie interesse in mij toonde, een in haar voorstelling passende jongeman die zijn leven verbruide voor de computer i.p.v. hard aan te pakken, zoals zij zelf deed?  Wie weet speelde ook nog mijn accountnaam Tibaert een rol, zei ze niet: “Tibaer, een slimme kater” in haar eerste tweet waarin ze van mij repte? Ja, en dan was er die avatar, die niemand begreep, een Gallische haan. Blijkbaar een uitdaging voor eenzame kippetjes.

Achteraf ontrolt zich voor mij een tafereel. Vele en vaak jongere vrouwen met veel sympathie en bewondering voor Wilders zochten toenadering. Eentje wilde graag de politiek in en vroeg hoe dat moest. Ze wist zelfs niet wat een provincie was en ik heb het haar geduldig uitgelegd. Een ander stelde me gerust dat ik voor Wilders zeker geen angst hoefde te hebben, enzovoort. En zo kwam ook Geesje bij mij op de proppen. Alleraardigst begon ze wat te vragen over de politieke toestand in Nederland. Ik gaf haar mijn zienswijze en complimenteerde haar voor haar uiterlijk. Ze deed me sterk denken aan een jeugdvriendin van me, vertelde ik haar. Nu moet u weten dat ik een jaar geleden uitsluitende twitterde via de originele app. Veel te laat zag ik toen hoe ze met haar vrienden en vooral vriendinnetjes over mij bezig was. “Ik geloof dat hij me wil bekeren…”, zei de schat tegen hen.

27 juni 2012

Over iemand als Geesje kan ik me echt niet druk maken. Ze ziet er niet onaardig uit en spijtig genoeg voor haar loopt het leven kennelijk niet zoals ze gehoopt had, vermoed ik. Ze zoekt, zoals zo vaak in dit soort situaties, de verkeerde mensen op. Te melden heeft ze totaal niets, politiek gaat haar zeker boven de pet en bescherming hoopt ze te vinden bij die PVV aanhangers. Ze leent zich ertoe om mee te doen met vieze en vuige spelletjes. Daar kan ik van meespreken. Ze is, kun je wel stellen, een product van de geest die door toedoen van Wilders over Nederland vaardig is geworden. 

Goedgelovig als mensen als Geesje zijn. Het rampzalige zit hem in het feit dat deze mensen iedereen die het niet met hun eens is door het slijk gaan halen. De in PVV kring geldende praktijk. Ze zijn niet meer voor rede vatbaar. Merkwaardig genoeg vinden ze groot plezier in het verdacht maken van die anderen, die wel vroeger hun kans hebben gegrepen en zich verzetten tegen de afbraak op elk terrein wat maar denkbaar is, sociaal en cultureel.

Triest, mensen als Geesje. Medelijden? Nou nee, daar zijn ze niet mee gebaat. Als illustratie laat ik haar TL zien op de langste dag van het jaar. Een eenvoudige, eenzame ziel die hunkert naar bescherming. Liefde zal het zijn, die ze mist en dat zet ze om in afkeer en haat.

 
@jwkuyt @geesje12 van mij wel hoor, graag zelfs :p
…Sorry…zal ik wel fluisteren…@jwkuyt @Jekylline
@geesje12 brrr hou op *voor 5de keer doortrekt*
@Jekylline. Nee zal wel behoorlijk wat zijn met de gedachte aan die smeerlap #rioolverstopt
@geesje12 moet wel anders past het niet hahahahha
@Jekylline. Hahaha Wel op tijd doortrekken hoor😉
@geesje12 ondertussen zit ik op de plee😉
@Jekylline hahaha denk dat een kotszakje niet groot genoeg is.
@geesje12 ik wil liever niet weten wat die #ouwe #smeerpijp allemaal fantaseert! *kotszakje grijpt* #PVV
JIJ hem stalken?? Zou de viezerik wel willen he? @Jekylline @TEUN_PVV @Tibaert #PVV
Tsja RT @geesje12: Ja @Jekylline is kesteab ook zo’n liefhebber van een lekker @Tibaert kippetje #PVV
@TEUN_PVV @geesje12 maar ik zeg maar even niets meer want anders gaat @Tibaert weer vunzig fantaseren dat ik hem stalk😉 #PVV
Ja @Jekylline is kesteab ook zo’n liefhebber van een lekker @Tibaert kippetje #PVV
@geesje12 tsja, maar die @KesTeab lijkt me wel zo’n hitsig type dat graag het zeepje voor @Tibaert opraapt😉 #PVV
Nee wij weten dat wel maar die kip snapt dat nog steeds niet. @TEUN_PVV @Jekylline @Tibeart #pvv
Hahaha @Jekylline als @Tibaert zijn zeepje daar maar niet laat vallen
@geesje12 binnenkort wordt @Tibaert van zn stoel geplukt, als dat niet gaat dan met stoel en al het schavot in!
Tja @Jekylline zal de reet van @Tibaert echt wel geroest zijn…vast aan de stoel waar hij op zit om alle tweets op blogjes te plaatsen #pvv
Helpt van rossem je van je buikpijn af heb je koppijn van zijn gezwets. Schiet ook al niet op @TEUN_PVV @Objectivist_Def #pvv
#pvda met maarten van rossem is nog meer dramatisch veel en lang inhoudsloos geklets als pvda nu al is.
Ik weet ff niet hoe die muts heet bij #politiek24….MAAR DIE JURK WIL IK OOK!!!!
Ongelooflijk dat een zo goudeerlijke man als wellink gelogen en bedrogen zou hebben. Dat zou je nou nooooiiiiit kunnen vermoeden… #dnb
@_Marienepien_ Dat is nu net het probleem. Die lui die erover gaan hebben helaas nergens last van
@GerriedeJongh. Juist, en als je niet goed voor je eigen land kunt zorgen kun je ook niet goed voor anderen zorgen.
@geesje12 Kamp zal er geen last van hebben vanuit zijn gesubsidieerde functie.
@_Marienepien_ ja, tenenkrommend en dat dan ook nog verdedigen…
@geesje12 RT Korten op Ontwikkelingssamenwerking is een druppel op de gloeiende plaat. Open brief aan Rutte (cont) tl.gd/huqqr8
Demissionair minister kamp van A-sociale zaken.Hebben wij steeds minder sociale zaken hier.#politiek24 Als de fransen het kunnen dan wij ook
Ik opper een reetpaneel! RT @geesje12 @Verbraak. Hahaha heb je wel meteen een groot paneel😉
@Verbraak. Hahaha heb je wel meteen een groot paneel😉
@geesje12 Het is dat ik principieel tegen blokken ben maar eigenlijk zouden we @inekevangent als draagbaar zonnepaneel moeten gebruiken.
@geesje12 thanx jij ook! Xxxxxx
@Verbraak. Ja, je mist er niet veel aan.
@Marietje079 laat gewerkt maar ga zo een duik nemen. Wens ik je alvast sterkte met je slapeloosheid en voor als het lukt truste xx
@geesje12 hoezo ben jij nog wakker dan?
@geesje12 lol, je zou het bijna hopen.
@Marietje079. Oooo, das minder mooi!!! Hoop voor jou dat het straks nog wel gaat lukken🙂
Duurzaam geblokt? “@Verbraak: Ik zie net dat @inekevangent me geblokt heeft. *goed voor het moraal*”
@Marietje079. Pak een flinke borrel. Misschien dat het helpt. #slaapmutsje
@geesje12 ik ken niet slapen
@angeliquesiepel. Truste en slaap lekker xx


Illustratief nog dit screenshot. Stalker @jekylline laat nauwelijks een dag voorbijgaan zonder de nodige tweets aan mijn adres of over een kip, schunnig of niet. Het zijn er inmiddels een niet meer te tellen aantal. En die van mij aan haar adres? Wat dacht u?

Ach ja, mevrouw J. van der Huizen-Van Wel en Geesje zijn plaatsgenoten van elkaar. Zou dat van invloed zijn op beider houding, een over en weer versterkend effect, een soort rondzingen?

En dan dat Zeeuws meisje… Ook al eentje uit m’n begintijd op Twitter. Van alle drie weet ik dat ze een grote dierenliefde koesteren. Maar voor die haan, die kater…? Nee, daar past voor hen slechts haat. Nooit geweten dat vrouwen zo gemeen en vals kunnen zijn.

En de eerste reacties…? Voorspelbaar. Eentje van het meer onschuldige type. Zie voor de overige search/tibaert.


Doet me sterk denken aan Jeannie en die kont

Verder vraag ik me af of aan de hand van dit materiaal een diagnose geestesgesteldheid getrokken kan worden van Geesje. Ze werkt al in een instelling die daarvoor geëquipeerd is, meldt ze ons. Kwaad kan het niet…: Diagnose. Opvallend, herhaling op herhaling. Op Twitter heet zulks spam.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: