Enigjes, en o zo gezellig… Geesje, ook PVV

George Hendrik Breitner: Geesje Kwak


 

Geen enkel sociaal netwerk is zo grappig als Twitter.  Denk dat het komt doordat je zo snel in contact komt met wie dan ook. Een dezer dagen vertelde me iemand dat er nogal wat mensen op Twitter actief zijn om een partner te vinden. Niets mis mee. Eenzaamheid is ook niet alles weet ik uit mijn vriendenkring. Was het dat, waarom Jeannie interesse in mij toonde, een in haar voorstelling passende jongeman die zijn leven verbruide voor de computer i.p.v. hard aan te pakken, zoals zij zelf deed?  Wie weet speelde ook nog mijn accountnaam Tibaert een rol, zei ze niet: “Tibaer, een slimme kater” in haar eerste tweet waarin ze van mij repte? Ja, en dan was er die avatar, die niemand begreep, een Gallische haan. Blijkbaar een uitdaging voor eenzame kippetjes.

Achteraf ontrolt zich voor mij een tafereel. Vele en vaak jongere vrouwen met veel sympathie en bewondering voor Wilders zochten toenadering. Eentje wilde graag de politiek in en vroeg hoe dat moest. Ze wist zelfs niet wat een provincie was en ik heb het haar geduldig uitgelegd. Een ander stelde me gerust dat ik voor Wilders zeker geen angst hoefde te hebben, enzovoort. En zo kwam ook Geesje bij mij op de proppen. Alleraardigst begon ze wat te vragen over de politieke toestand in Nederland. Ik gaf haar mijn zienswijze en complimenteerde haar voor haar uiterlijk. Ze deed me sterk denken aan een jeugdvriendin van me, vertelde ik haar. Nu moet u weten dat ik een jaar geleden uitsluitende twitterde via de originele app. Veel te laat zag ik toen hoe ze met haar vrienden en vooral vriendinnetjes over mij bezig was. “Ik geloof dat hij me wil bekeren…”, zei de schat tegen hen.

Over iemand als Geesje, die meer angst zegt te hebben voor de EU en Pechtold als voor een WO III, zou Hitler toch nazaten hebben vraagt ze zich af, kan ik me echt niet druk maken. Ze ziet er niet onaardig uit en spijtig genoeg voor haar loopt het leven kennelijk niet zoals ze gehoopt had, vermoed ik. Ze zoekt, zoals zo vaak in dit soort situaties, de verkeerde mensen op. Te melden heeft ze totaal niets, politiek gaat haar zeker boven de pet en bescherming hoopt ze te vinden bij die PVV aanhangers. Ze leent zich ertoe om mee te doen met vieze en vuige spelletjes. Daar kan ik van meespreken.

Geesje is, kun je wel stellen, een product van de geest die door toedoen van Wilders over Nederland vaardig is geworden. Goedgelovig als figuren als zij zijn. Het rampzalige zit hem in het feit dat dergelijke personages iedereen die het niet met hun eens is door het slijk gaan halen, de in PVV kring geldende praktijk. Ze zijn niet meer voor rede vatbaar. Merkwaardig genoeg vinden ze groot plezier in het verdacht maken van die anderen, die wel vroeger hun kans hebben gegrepen en zich verzetten tegen de afbraak op elk terrein wat maar denkbaar is, sociaal en cultureel met name.

Triest, mensen als Geesje. Medelijden? Nou nee, daar zijn ze niet mee gebaat. Als illustratie laat ik haar TL via een bijlage zien op de langste dag van het jaar. Een eenvoudige, eenzame ziel die hunkert naar bescherming. Liefde zal het zijn, die ze mist en dat zet ze om in afkeer en haat.
Illustratief nog dit screenshot. Stalker @jekylline laat nauwelijks een dag voorbijgaan zonder de nodige tweets aan mijn adres of over een kip, schunnig of niet. Het zijn er inmiddels een niet meer te tellen aantal. En die van mij aan haar adres? Wat dacht u? Ach ja, mevrouw J. van der Huizen-Van Wel en Geesje zijn plaatsgenoten van elkaar. Zou dat van invloed zijn op beider houding, een over en weer versterkend effect, een soort rondzingen?

Verder is er nog dat Zeeuws meisje… Ook al eentje uit m’n begintijd op Twitter. Van alle drie weet ik dat ze een grote dierenliefde koesteren. Maar voor die haan, die kater…? Nee, daar past voor hen slechts haat. Nooit geweten dat vrouwen zo gemeen en vals kunnen zijn.

En de eerste reacties op dit bericht? Voorspelbaar. Eentje van het meer onschuldige type: aftrekken. Het doet me sterk denken aan Jeannie en die kont. Zie voor de overige search/tibaert.

Verder vraag ik me af of aan de hand van dit materiaal een diagnose geestesgesteldheid getrokken kan worden van Geesje. Ze werkt al in een instelling die daarvoor geëquipeerd is, meldt ze ons. Kwaad kan het niet…: Diagnose. Opvallend, herhaling op herhaling. Op Twitter heet zulks spam.


Afbeeldingen: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.