Vrouwen, arbeid en politiek

Elliott Erwitt: Simone de Beauvoir chez elle, à Paris (1949)
Het is schering en inslag dat bloggers oudere stukjes trachten weg te poetsen van internet. De komende weken zal ik er een paar illustratieve voorbeelden van geven.

Nu even dicht bij huis over een vrouw die er zeer in bedreven is. Zoals het haar te pas komt toont ze stukjes van haar hand of doet ze verdwijnen, met opzet. Nog steeds wacht ik er uiteraard tevergeefs op dat ze een stukje uit september 2012 terugzet dat getuigt van al de leugens en smaad die ze later over Tibaert ging verkondigen. Relevant om te tonen hoe doortrapt mensen op internet te keer kunnen gaan. Helaas beschik ik niet over een copie. Ze zou een mooie demonstratie van haar sluwheid opleveren. 

Een ander voorbeeld is het volgende. Een vrouw had het basisloon ontdekt als panacee voor alle maatschappelijke kwalen. Ze werd ogenblikkelijk omhelsd door de haatoma die er meteen een nieuw weblog tegenaan gooide, dat al snel niet bleek te functioneren zoals ze gedacht had. Toen maar op haar eigen blog. 

Het stukje handelt over arbeid. Toelichting lijkt me volstrekt overbodig. De vrouw heeft geen enkele notie van arbeid en het enige wat ze ons probeert duidelijk te maken is dat er loondiscriminatie is. Dat wist u ongetwijfeld nog niet. Het stukje heeft ze weer van haar blog verwijderd, vandaar dat ik het gedeeltelijk hier toon. Inhoudelijk mist u overigens niets…

Een gastblog van eigen hand, aan het woord Eveline van Donkelaar


Gastblog: Vrouwenpartij 1. Arbeid

Posted: 17 Aug 2013 02:40 PM PDT.

Zoals zoveel vrouwen (en waarschijnlijk ook mannen) ben ik de bestaande politieke partijen helemaal zat.

Nu Asscher weer met zijn opmerking dat er in Europees verband iets gedaan moet worden aan arbeidsimmigratie uit het oosten van Europa dat dan ineens geen Europa meer is? Waarschijnlijk is er toch een loondiscriminatie gaande, waar de Nederlander bijvoorbeeld 15 euro per uur krijgt volgens cao, wordt de cao omzeild door werkgevers en krijgen de mensen uit het oosten 10 euro omdat ze niet meer vragen?

En dus vindt Asscher dat daar moet worden ingegrepen….niet om te zorgen dat die mensen uit het oosten ook 15 euro krijgen maar om de mensen die maar 10 euro vragen te weren. En om boetes uit te delen aan ongehoorzame werkgevers met slimme advocaten.

De PvdA is gek geworden! In plaats van het plan om in Europa en Nederland een goed functioneren rechtvaardige  en sociale samenleving te behouden is men volop bezig om iedereen in de verkeerde hokjes te plaatsen.

Door mensen te dwingen om werk te doen waar niet zij maar anderen voor zijn opgeleid, geheel naar de zin van (ultra) rechts.

Vrouwen krijgen trouwens nog steeds minder betaald dan mannen in het Nederland van 2013, maar dat ligt aan de vrouwen heb ik gehoord, die slaan niet met de vuist op tafel. Weer heb ik het dus fout begrepen. Ik dacht dat discriminatie verboden was en het is ongehoord dat je met de vuist op tafel ineens een schaal opschuift.

(…)

Dit stukje en alle die nog gaan volgen voor het ondersteunen van de Vrouwenpartij zullen heel wat kritiek opleveren. Ten eerste van Heren en Mannetjes die het belachelijk vinden dat vrouwen een eigen partij hebben. Daarna van de PvdA en Vakbondsmensen, ik heb het allemaal echt fout begrepen zullen ze zeggen. En verder narrowminded  conservatief (ultra)rechts/religieus die vinden dat vrouwen stil moeten zijn.

Nooit ben bang geweest om voor het goede doel op tenen te trappen, als feministe van het hardwerkende moedersoort ben ik wel wat gewend, mijn bh heb ik nooit uitgedaan.

Ik weet wat ik heb en hoe het te ondersteunen met feiten.

©Eve-on-line

17-8-2013.  All rights reserved 2013.

NB dit blog is eerder verschenen op een andere site en in zijn geheel verwijderd  n a v gebral van enkele mannetjesputters. Voorlopig wordt het op ‘writing and more’ geplaatst als gastblog.

Reageren kan altijd met naam of nickname. Respectloze reacties worden gemodereerd en eventueel verwijderd.

 


Juist, copyright. Juist de openbaarheid is ermee gediend dit soort flutargumentatie te tonen omdat deze vrouw iedereen wenst neer te sabelen die ergens weet van heeft. Iedereen is verdacht die haar niet onvoorwaardelijk gelijk geeft. 

Die bh geeft wel te denken…

Maatschappelijk gezien richten mensen als deze vrouw alleen maar schade aan, ze dragen niets bij op welk terrein dan ook. De kans die internet hun biedt grijpen ze met beiden handen aan. De gevolgen kennen we.


Foto’s: info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.