Wat een ranzig wijf…

Richard Caldicott (2013)
Zeven jaar geleden, een bericht. Knieschoten las ik in het forum van de NRC . Stuur het leger erop af riep Wilders uit. Ik wist van niets, las niet De Telegraaf en GeenStijl.


“ZET HET LEGER IN TEGEN TUIG GOUDA”


De propagandamachine van fascistenleider Wilders draaide op volle toeren. Genoeg is genoeg, afschieten dat tuig. Ze gaan er met onze cultuur vandoor, straat van hun is onze straat. Uitroeien die handel. Nu kan hij zeggen, minder, minder, minder. De boodschap is na al die jaren aangekomen en als het aan hem ligt zullen de daden spoedig volgen. Dan gaan de grenzen dicht, keren we weer terug naar de gulden en vervallen we tot de bedelstaf.

Propaganda?


Schermafdruk 2016-08-01 03.41.00
Beelden van vredig winkelende mensen die suggereren dat er rellen zijn, dat er een oorlogssituatie heerst. Zo werkt propaganda die tot doel heeft juist rellen te veroorzaken, een klimaat van angst en onrust te doen ontstaan, waarmee slechts fascisten geholpen zijn.

Zeven jaar later heeft op zijn minst de politie in Den Haag begrepen hoe te werk te gaan. De propagandamachine kan nu genuanceerder zijn werk doen.


“Ik zal u bekennen, ik overwoog gisteren te schrijven dat het er verdomd veel op leek dat de Quinsies, de Franks, de Sylvanae eindelijk hun zin hadden: een gedroomde aanleiding tot de door hen zo vurig gewenste rassenrellen. Maar ik liet het achterwege, omdat het op het moment dat ik de column schreef slechts een donkerbruin (sorry) vermoeden was en ik de naïeve hoop koesterde dat men verstandiger zou reageren op het drama.” (…)
“Gelukkig is er een breed midden, die zowel de handelwijze van de politie als de rellen afkeuren. Laten we hopen dat die stemmen uiteindelijk de overhand krijgen, en dat de schade van radicale stokebranden beperkt blijft.”

 


Dit schrijft Annabel Nanninga op Jalta, de site voor bejaarden of voor mensen die GeenStijl ontgroeid zijn zoals ze zelf beweerd. Ieder segment van de markt moet bediend worden, anders werkt de propagandamachine niet effectief, dat is het ware motief. “Wat een ranzig wijf is die Nanninga”, schreef iemand. Ranzig?

Veel meer dan dat. Doortrapt, heel doortrapt. Nooit zal ze omzien, nooit zal ze zich willen verantwoorden. Het doel heiligt alle middelen, de koers wordt steeds aangepast en verder verfijnd. Het doel: macht voor Wilders, macht aan de fascisten. Daartoe dienen alle middelen ingezet te worden, ook de o zo beschaafd klinkende kleinburgerlijke commentaartjes.

Even terug naar bovenstaande bron, Argus. U ziet volksmenners aan het werk, als Hirsi Ali (“Het land staat in brand”), Wilders en Brinkman. Kunnen zij niet aangeklaagd worden wegens Volksverhetzung? Helaas niet. Parlementaire onschendbaarheid. Femke Halsema deed eens ten tijde van het eerste proces Wilders de oproep om deze onschendbaarheid uit te breiden tot ook de uitspraken buiten het parlement gedaan. Is een groter politiek onbenul denkbaar dan deze Halsema?

En nu de bron, een TV programma van ook weer enkele jaren geleden:

Schermafdruk 2018-01-06 20.48.30


De overval op een buschauffeur in Gouda leidt tot 197 krantenberichten over het buurtje Oosterwei en de ‘Marokkaanse reljeugd’ die er de boel onveilig maakt. Een hype van formaat.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.