Het laatste woord van een trol

Georges Manzana-Pissarro: Femme de dos
Het geeft te denken wat nu al mogelijk lijkt om de openbare mening in de gewenste richting te sturen. Het simpele proces dat ik met Tibaert doorlopen heb vanaf het forum bij de NRC kan dit illustreren. Naar believen kan zoveel fake nieuws over je verzonnen worden, dat niemand het nog kan doorzien, laat staan een oordeel vellen. Voorts blijkt het een koud kunstje eigen rechter te spelen. Bovendien wordt kwantiteit steeds meer een doorslaggevende factor. Anders gesteld, kan ons democratisch stelsel, dat berust op de scheiding der machten, stand houden in een tijdperk waarin de techniek de rol lijkt over te nemen van menselijk handelen en denken? Eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in me baserend op de opgedane ervaringen in de virtuele wereld.

Om een beetje te illustreren wat in feite sinds mensenheugenis plaatsvindt, liegen en bedriegen namelijk, echter nu een geheel andere kwaliteit krijgt een paar tweets uit een cruciale periode. Mijn wapen was steeds, ik laat alles zien wat over me beweerd wordt, toon maar aan dat wat je beweert klopt, het is niet aan mij smaad en laster te weerleggen. 

Alles overziend lijkt het erop dat men elkaar zelfs wil overtreffen in het uiten van schunnigheden aan, in dit geval, mijn adres, waarbij rijkelijk geput wordt wat men zoal links en rechts tegenkomt op internet.

Twee trollen, eentje van iemand die bekendheid verwierf onder de naam van de SS’er Seyffardt, de ander een veroordeelde crimineel die de naam van mijn zoon misbruikt, verder iemand die bekendheid verwierf als haatoma, een gemankeerde wethouder en een volkomen zot vereend in een tweet. Mijn vriendin, een nuchtere en bescheiden vrouw, die ik persoonlijk heb leren kennen op een rechtszitting, wordt als trol afgeschilderd.

Ruim twee weken eerder waren mijn blogspots opgeschort op initiatief van een vrouw die ondermeer collaboreerde met de zo gedoopte haatoma en kennelijk de zot ter wille wilde zijn om derden te gerieven. Groot kenner van de SS neemt vervolgens na een half jaartje trollen voorgoed afscheid, zijn werk zit erop, tot groot verdriet van de haatoma. Ze leefde op dat moment in de veronderstelling dat ik diezelfde maand een verhoor zou moeten ondergaan op het politiebureau, ze had aangifte tegen me gedaan, met als hoofdmotief het door haar verzonnen feit dat ik haar kinderen en kleinkinderen zou bedreigen.

Wat leren we hieruit? Slechts enkele figuren blijken in staat honderden, zelfs duizenden (als we afgaan op hun “volgers”) personen te doen geloven dat Tibaert niet deugt. Die informatie heeft zich al zover en diepgaand genesteld dat ze nooit of te nimmer weer weg te poetsen is.

Politiek gezien is het gebeurde een uitermate belangrijk gegeven. Mensen die elkaar ideologisch bijna naar het leven staan, spelen gemene kaart om iemand het zwijgen op te leggen die dat handwerk laat zien. Een onafhankelijke, eigengereide stem moet koste wat het kost gesmoord worden. Zo werkt dus fascisme.

Dit alles kan ik nog steeds aantonen, nog. Voor hoelang? Gemarginaliseerd en gebrandmerkt ben je. De fascisten komen ruimschoots aan bod op dit weblog, ook al heten ze “links” te zijn. Doe er uw voordeel mee.


Weet je wat trollen zijn? @henriscafka en @rommedoe1 bvd… 

Zie @gavimensch en @huibree 

RT @DutchWhiteQueen: @Elsingh1st Waar bemoei jij je mee trol = tibaert

 

11.46 – 1 dec. 2013 De Dorpsgek @Rommedoe1
@Tibaert Ik een trol? Je snapt het nog steeds niet hè? Dummi dummi! @HenriScafka @GaviMensch @huibree @DutchWhiteQueen


12.32 – 1 dec. 2013 De Dorpsgek @Rommedoe1
@GaviMensch Lekker toch? Geniet ervan 🙂

13.38 – 2 dec. 2013 De Dorpsgek @Rommedoe1
@Tibaert Word je complimenteus op je oude dag? 🙂 cc @GaviMensch

 
 
 

 

01.41 – 3 december 2013 De Dorpsgek @Rommedoe1
Erkenning? Welnee! Wat bedoel je overigens met #ss? Stoomschip? RT @Tibaert: Een zich noemende dorpsgek schijnt te popelen om erkenning…
 
 

 


Vergeefs, die boodschap van Eveline. #SS was hem teveel geworden en de trol van Dirk Hartman liet de haatoma, zo genoemd in zijn kring, verweesd achter.
 


 

 
En verder…


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.