Een groot spiritistisch denker

Ram Dass 1968
Een geruststellende gedachte, onze geest leeft niet alleen verder maar kan ook opgeroepen worden. Voorwaarde daartoe is dat de Liefde in de praktijk wordt gebracht. Geheelonthouding en vegetarisme is plicht.

Een groot geleerde, hoe kan het anders, eentje uit verre noorden, die de relatie wist te leggen tussen de relativiteitstheorie en het spiritisme, wordt beschouwd als de grondlegger van deze allesomvattende heilsleer,  het christenanarchisme. In een boeiend betoog wordt ons door een van zijn discipelen uit de doeken gedaan dat God een arbeider is. Deze auteur heeft de denkwereld van de grote geleerde verinnerlijkt en deze leeft dankzij hem voort, nu zelfs in de virtuele wereld.

Wie durft nog te stellen dat het bij hem slechts om een

“dichterlijke natuur handelt, een dromer, een dweper, een man die zijn dromen voor een grotere werkelijkheid houdt dan de werkelijkheid zelf”
(A. Perdeck, “De ramp van Blaricum” -1937)

Wie?

Hij is begiftigd met een pioniersgeest, hij zal blijven streven naar gemeenschappelijk bezit en binnenlandse kolonisatie zonder dienstplicht. Geheel beschaafd, zonder strijd zoals socialisten en ware anarchisten die menen te moeten voeren.

Zijn Twitteraccount kan ons tot hulp strekken. Voor iedereen toegankelijk met een schat aan informatie. U begrijpt dat de volgende personen elkaar tot wederzijds genoegen volgen, André de Raaij, Pyt van der Galiën en Ús Verlosser.  Dat levert vruchtbare resultaten o.a. bij een bezetting, een revolutie zelfs, onlangs in Amsterdam. Gedrieën hebben zij mij echter menen te moeten blocken. Jammer. Zijn tweets blijven voor mij gelukkig wel te zien. Onder het select gezelschap dat hij volgt bevindt zich ook de grote politica Marianne Thieme.

Mooi is dat zijn vrouw als een der eersten zichzelf voorstelt en wel met de woorden: “Freedom and Love”. Daar kan werkelijk niemand tegen zijn. Twee andere grote denkers stellen zich ook voor: “Dignity, Peace and Justice for All!”, “All, everything that I understand, I understand only because I love.” Zelf is hij nog zoekende en smeekt bijna: “Als iemand Walden van Thoreau helemaal heeft uitgekregen zou ik dat graag vernemen. Mij lukt het niet.” Marianne Thieme tracht hij in goede banen te leiden: “Gij zult de meerderheid in het kwaad niet volgen. Stop alle slacht of zwijg.”

Spaarzaam blijven helaas zijn berichten. Drie jaar geleden berichtte hij: “Gij zult in den vervolge wel weer meer berichten van mijn kant mogen verwachten.” Ze kwamen nauwelijks. Twee maanden later verzucht hij: “Bij mijn leven in deze wereld was er nog geen bioindustrie. Het kon blijkbaar altijd nog erger.” Misschien werkt de spiritistische geest nog niet optimaal en geeft hij voor het gemak dan maar de link door naar een site, waarbij hij ook betrokken is: Blik op Oneindig.

Geheel bij de tijd is hij: “En als u een electronische brief doet toekomen krijgt u haar nieuwsbrief bezorgd met vele wetenswaardigheden en artikelen van mij.” Ook op de vooraanstaande site Krapuul verschenen artikelen van zijn hand: “Spiritualiteit als tegengif tegen kapitalisme”, in diverse afleveringen nog wel en muziekkenner is hij ook al: “Kijk met deze pretentieuze onzinteksten en quasi-klassieke arrangementen heb ik nou juist helemaal niets.”

Een compleet mens, een goed mens, katholieken zouden zeggen, een heilige. In zijn geval dus een heilige geest. Laten we bidden, hij brengt het licht: “Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.” Volg Felix Ortt met de blik op oneindig. En, dat wil ik u tot slot niet onthouden, hij kent ook zijn kleine, geheime genoegens: Over een geheime gewoonte / een ernstig praatje – “Masturbation: chanter sous la touche”. Toch mooi dat Tibaert hem met dat artikel uit de Libération van dienst kon zijn.

De zonde van Onan. Heeft André hier ook kennis van? Dat kan welhaast niet anders. Hij bevindt zich wel in goed intellectueel gezelschap zie ik enkele minuten na versturen van dit bericht: “Je ne suis pas sur Facebook, mais je connais YouPorn”. Belangrijker, het spijt hem dat hij niet vroeger aangifte heeft gedaan en roept op een journaliste van Le Monde te boycotten. De reden? Luister maar:


Zal ik dan toch maar actie gaan ondernemen voor het te laat is? 
 
Uitgelichte foto: bron – Ingevoegde foto: Felix Louis Ortt – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.